George Stângă, președinte PNL Galați: „Criza de personal medical din Galați: o urgență nerezolvată”

George Stângă, președinte PNL Galați: „Criza de personal medical din Galați: o urgență nerezolvată”
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Deputatul George Stângă, președintele PNL Galați, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținute în Parlament, asupra crizei de personal medical din județul Galați, pe care o consideră ca fiind o urgență nerezolvată a sistemului medical gălățean. Acesta a subliniat că pacienții din Galați se află în fața unei decizii care poate să fie una crucială pentru sănătatea lor: să meargă la un spital aflat la mare distanță sau să aștepte și să nu se trateze.

„Criza de personal medical a atins un nivel critic, punând în pericol sănătatea și siguranța pacienților. Spitalul Județean Galați se confruntă cu o criză profundă de resurse umane, care, din nefericire, a fost ignorată de toate nivelurile de responsabilitate, de la conducerea spitalului, la cea județeană și chiar la Ministerul Sănătății”, a spus liderul PNL Galați.

Acesta a spus că „pacienții gălățeni care au nevoie de un consult riscă să ajungă în situația în care merg la spital, dar nu există suficienți medici”.

„În ultimii doi ani, spitalul a suferit un exod semnificativ de cadre medicale, pierzând aproape 200 de angajați prin pensionare, demisie sau transfer. Această pierdere de cadre medicale lasă în urmă un gol uriaș în serviciile medicale esențiale, de la radiologie la cardiologie, chirurgie internă, și până la epidemiologie. Sunt secții întregi care acum se zbat să ofere asistența necesară cetățenilor, în ciuda resurselor limitate”, a afirmat George Stângă.

Președintele PNL Galați a amintit că, fiind confruntată cu această criză, conducerea spitalului a solicitat deblocarea a 112 posturi, dar Ministerul Sănătății a aprobat doar 69 dintre acestea, „o măsură care departe de a fi suficientă, abia rezolvă o parte a problemei. În timp ce aceste noi posturi sunt un pas în direcția corectă, procesul de organizare a concursurilor și de transfer al personalului este unul care necesită timp - timp pe care pacienții grav bolnavi nu îl au. Acest deficit de personal medical îi lasă pe mulți dintre locuitorii județului Galați într-o situație disperată, fiind nevoiți să aștepte luni de zile pentru o consultație sau un tratament sau să caute soluții în alte județe sau chiar în capitală”.

Deputatul George Stângă a conchis că această criză de personal din sistemul gălățean de sănătate ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru autorități, evidențiind necesitatea urgentă de acțiune și de investiții în resursele umane din sănătate.

„Pentru cetățenii din Galați și din întreaga țară, sănătatea nu poate și nu trebuie să aștepte. Este responsabilitatea tuturor nivelurilor de guvernare să asigure că sistemul de sănătate este capabil să răspundă nevoilor pacienților, fără întârzieri și fără compromisuri. Este timpul ca această criză să fie tratată cu seriozitatea și prioritatea pe care o merită, pentru sănătatea și siguranța tuturor”, a spus președintele PNL Galați.

 
(P)
Citit 1728 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2024 14:27

5 comentarii

  • postat de Valentin
    Miercuri, 20 Martie 2024 22:46
    86.120.239.***
    Sunt oameni din afara politicii care au construit spitale, fara ajutoare de la stat. Ce l-a impiedicat pe domnul in cauza din PNL sa incerce macar, si nu sa mimeze?
    0
    9
  • postat de Giurgea Pompiliu
    Miercuri, 20 Martie 2024 14:27
    5.13.154.***
    Vin alegerile . Toti cersesc voturi.
    0
    12
  • postat de Sorin Stan
    Miercuri, 20 Martie 2024 05:20
    45.88.190.***
    Si ca sa continui mesajul din comentariul anterior, datoria deputatului și președintelui filialei PNL Galati nu este sa ne spună ce știm deja cu toții. Sunteți ''la butoane'', cum se spune - ar trebui sa încetați sa va mai comportați ca și cum ați fi un partid în opoziție.
    0
    14
  • postat de Sorin Stan
    Miercuri, 20 Martie 2024 05:11
    45.88.190.***
    Acest articol ar trebui sa aparțină unui ziarist. De la un deputat implicat ca dumneata, ar trebui sa auzim despre inițiative legislative, propuneri de legi etc.
    Partidul dumitale se afla la putere, asa ca aveți pârghiile legislative și executive sa aduceți schimbările necesare în sănătate.
    0
    13
  • postat de Toleranta zero!
    Marți, 19 Martie 2024 23:23
    92.82.217.***
    Este timpul ca această criză să fie tratată cu seriozitatea și prioritatea pe care o merită, pentru sănătatea și siguranța tuturor”, a spus președintele PNL Galați.
    De ce nu spune si de orele pe care le petreci ca prostul la oricare spital din oras.Orele alea in care nu faci practic nimic.
    0
    19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.