„Marele Galaţi” şi mica politică

„Marele Galaţi” şi mica politică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-un moment în care nimic nu mai merge cum trebuie, ar trebui ca măcar proiectele să însemne ceva. Aceasta este probabil şi raţiunea pentru care liberalii gălăţeni, prin vocea liderului lor, au anunţat că Galaţiul şi localităţile învecinate ar putea intra într-o zonă de interes metropolitan.

„Marele Galaţi”, aşa cum a fost numit de către Victor Paul Dobre în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, la sediul partidului, se bazează pe trasarea unui drum de centură, care ar trebui să fie un drum naţional şi care ar oferi posibilitatea de dezvoltare economică, comercială şi imobiliară în zonele aflate acum în afara oraşului.

Liberalul a susţinut că acest drum ar trebui însă să fie susţinut de la Bucureşti, iar oportunitatea ar avea nevoie de „lobby” din partea autorităţilor gălăţene.

În această situaţie, liderul liberalilor gălăţeni a precizat că este mai mult decât clar faptul că nu se va întâmpla nimic în direcţia prezentată şi că lucrurile ar putea să se urnească doar atunci când vor fi schimbate guvernul şi administraţia locală gălăţeană.

„O dezvoltare de acest fel ar putea duce la crearea câtorva sute de întreprinderi care să aibă între cinci şi cincizeci de angajaţi, după modelul practicat în Europa modernă. Galaţiul şi aşa are o întârziere de aproximativ 10 ani faţă de marile oraşe, dar dacă mai stăm aşa vom mai pierde încă zece”.

„Există însă o condiţie obligatorie şi anume aceea ca Galaţiul să îşi schimbe orientarea politică din ultimii 20 de ani şi să meargă pe o alternativă liberală”, a susţinut Dobre.

* Liberalii anunţă o nouă bătălie pierdută - legea pensiilor, ca şi votată

Liberalii au pierdut bătălia pe care o dădeau cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare pe tema Legii pensiilor. Potrivit liderului liberalilor gălăţeni, Victor Paul Dobre, noua lege, pentru aprobarea căreia mai trebuie îndeplinite doar câteva formalităţi, este una care va duce la sărăcirea pensionarilor.

„Din păcate, în linii mari, bătălia s-a cam terminat. În comisia de muncă a fost aprobat faptul că vârsta de pensionare a femeilor coboară la 63 de ani, însă ceea ce am spus şi acolo, şi mă văd nevoit să repet, este faptul că avem de-a face cu o lege proastă, o lege care va afecta veniturile pensionarilor, din cauza faptului că pentru anul următor pensiile se îngheaţă, practic”.

„Însă ele vor fi reduse, practic, cu inflaţia, atât cât va fi. De asemenea, introducându-se inflaţia în calcul, faţă de modul actual care face referire la punctul de pensie, vor fi afectate pensiile celor care urmează să intre în acest sistem public”, a susţinut Dobre.

Acesta a mai precizat şi că, din punctul de vedere al parlamentarilor liberali, legea are şi alte dezavantaje pentru pensionari. Stagiul de cotizare a rămas la 35 de ani, cu stagiu minim de 15 ani , iar pensiile femeilor vor fi uşor diminuate, datorită perioadei mai mici de cotizare, pentru că se face calcul pe acelaşi stagiu de cotizare şi la femei şi la bărbaţi, potrivit liberalului.

„Este o bătălie pe care am dus-o mai bine de şase luni, iar curând va trece uşor prin plenul Camerei, unde coaliţia de guvernare are majoritate. Cu certitudine, în momentul în care vom reveni la guvernare, această lege pe care o considerăm nedreaptă va fi corectată. Sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a conchis Victor Paul Dobre.

Citit 1427 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.