Lipit de clădirea jumătate degradată, jumătate renovată de pe strada Brăilei nr. 14 se află un corp de construcție recent renovat și supraînălțat. A găzduit o florărie, iar acum, potrivit firmei, un mic studio de înfrumusețare.
Spațiul cu o suprafaţă construită la sol de 33 mp a fost vândut printr-o hotărâre de Consiliu Local care a stârnit controverse puternice. "Vânzarea unei clădiri a stârnit suspiciuni în Consiliul Local. Preţul prea mic l-a surprins şi pe primar", respectiv, "Construcţie de 6.000 de euro, vândută de aproape trei ori mai scump, după ce preţul stârnise suspiciuni în Consiliul Local" sunt cele două articole în care, în 2021 și 2022, relatam ceea ce s-a întâmplat cu imobilul de pe strada Brăilei nr. 18A.
Concret, de la 5.966 de euro fără TVA - valoare extrem de scăzută stabilită de Serviciul Public Geotopocad-Expert din cadrul Primăriei Galaţi - vânzarea prin atribuire directă a construcţiei situate pe strada Brăilei nr. 18A a fost aprobată de aleşii locali cu preţul de 14.600 de euro fără TVA, stabilit, în urma unei evaluări, de firma ieşeană Getyka Financiar. Solicitarea de cumpărare fusese făcută de chiriașul acelui spațiu cu altă destinație, beneficiar recunoscut al dispoziţiilor Legii 341/2004 a recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului - Lupeni - august 1977. Acestea îi dădeau dreptul la cumpărarea cu prioritate, fără licitaţie, din fondul de stat, a unui spaţiu comercial ori de prestări servicii corespunzător, cu o suprafaţă utilă de până la 100 mp. Construcția, realizată în 1920, din zidărie portantă din cărămidă, părea degradată, iar acum arată ca nouă.