Fotbalul gălăţean a primit Cetăţenie de Onoare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Fotbalul gălăţean a primit Cetăţenie de Onoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fosta vedetă a fotbalului gălăţean, Cătălin Tofan, a dedicat Premiul municipiului Galaţi oferit echipei Oţelul tuturor suporterilor roş-alb-albaştri *

Cu trei diplome de Cetăţean de Onoare oferite antrenorilor Ion Morohai, Dorinel Munteanu şi căpitanului Sergiu Costin şi un Premiu al municipiului Galaţi se poate spune că însuşi Oţelul şi fotbalul gălăţean au dobândit luni seara, pe scena Teatrului Muzical, cetăţenia de onoare a oraşului. Chiar dacă sala a fost doar pe jumătate plină, iar autorităţile prezente puteau fi numărate pe degete – primarul Dumitru Nicolae, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, preşedintele comisiei de Cultură dr. Nicolae Bugeag şi consilierii locali Nicolae Rainea, Zanfir Ilie, Lucian Podlaţi, Hristache Bogatu şi Daniel Apetrăchioaie – căldura aplauzelor a recompensat o dată în plus meritele celor premiaţi pentru performanţă. Momentele muzicale oferite de artiştii elevi ai liceului „Dimitrie Cuclin”, printre care şi talentata Alexandra Penciu, au încălzit atmosfera. Şi cum, la finalul oricărui spectacol de gală, intră vedetele, publicul a avut parte de un minirecital al Corului de copii „Allegria”, coordonat de Silvia Niţă. Copiii au adus în sufletul tuturor bucuria şi speranţa Crăciunului. Desigur, toţi premianţii au avut emoţii mai mari sau mai mici, dar în niciun caz pe măsura celor trăite de către cei dragi. Profesorul Constantin Frosin a urcat pe scenă pentru a lua Premiul municipiului Galaţi, oferit fiicei sale, Simona Frosin, şi a mărturisit cu sinceritate că „Ucenica şi-a depăşit mentorul”. Emoţii şi mai mari a avut Andy Puşcă, fiul rectorului Universităţii Danubius, care a ridicat atât Premiul municipiului oferit lui cât şi pe cel al tatălui, Benone Puşcă.

Reverenţa lui George Motoi

Decanul de vârstă al Consiliului Local, Nicolae Rainea a deschis ca, de obicei, sărbătoarea de la Muzical, amintindu-şi cu nostalgie că festivitatea din 1992 a fost un eveniment uriaş incomparabil cu ce se petrece an de an de atunci. Actorul George Motoi a primit titlul său de Cetăţean de Onoare şi a fost mandatat să ridice şi distincţiile cuvenite actorului Florin Piersic şi criticului de artă Grid Modorcea. “Sunt un slujitor al culturii şi artei şi acest premiu nu numai că mă onorează, dar mă şi obligă să aduc în această urbe suflul culturii şi în special al teatrului şi filmului. Cu Florin Piersic am vorbit chiar cu o seară înainte la telefon, este prin nordul Transilvaiei într-un turneu şi m-a rugat să vă transmit bucuria lui pentru primirea acestui premiu şi promisiunea că va veni cu drag întotdeauna să vă delecteze cu spectacolele lui. La fel şi Grid Modorcea promite că va scrie despre acest oraş în operele lui viitoare”, a spus artistul. Cu braţele încărcate cu flori şi distincţii, George Motoi nu mai avea cum să le strângă mâna, aşa că a preferat să facă o reverenţă în faţa autorităţilor locale. Profesorul Ovidiu Corneliu Dumitriu a mărturisit că în calitate de director al unui organism UNESCO a avut şansa să primească important distincţii din partea Guvernului municipal din Beijing şi guvernatorului din Lima, dar titlul de Cetăţean de Onoare este cel mai importantă pentru dânsul. Cu siguranţă, unchiul său, regretatul profesor Ion Brezeanu ar fi fost onorat să-l privească.

Premiu pentru suporterii echipei Oţelul

Devenit Cetăţean de Onoare al Galaţiului, antrenorul Ion Morohai a spus că n-a avut asemenea emoţii nici pe terenul de sport. Antrenorul şi-a amintit că vreme de două luni printre elevii săi s-a numărat şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Cele mai lungi şi mai calde aplauze le-au primit însă echipa de fotbal Oţelul, antrenorul

Dorinel Munteanu şi căpitanul Sergiu Costin. Pentru că oţelarii abia se întorseseră de la Cluj, la ora decernării premiilor, distincţiile au fost luate de fosta vedetă a fotbalului gălăţean, Cătălin Tofan. „Este o mare onoare şi mândrie să reprezint clubul sportiv Oţelul”, a declarat fotbalistul. Urcat pentru a doua oară pe scenă pentru a primi Premiul municipiului Galaţi acordat Echipei Oţelul, Cătălin Tofan a ţinut să transmită un mesaj tuturor fanilor: „Dorim să dedicăm acest premiu tuturor suporterilor noştri care au fost alături de noi şi ne-au susţinut necondiţionat. Sărbători fericite şi la mulţi ani! Hai, Oţelul!”.

Citit 1392 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.