Absurd de Galaţi / Bani europeni pentru elevi, pe apa sâmbetei

Absurd de Galaţi / Bani europeni pentru elevi, pe apa sâmbetei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Bun găsit din nou în Galaţiul situaţiilor absurde. Un fapt paradoxal s-a produs la recenta şedinţă a Consiliului Local când suspiciunile aleşilor PDL, lipsa de comunicare, de informare, dar şi de organizare a şedinţelor au pus beţe în roate unui proiect pe bani europeni. Concret, proiectul prevedea aprobarea resurselor financiare şi a cofinanţării proiectului „3R Recalificare, Responsabilitate, Reuşită”.

Grupul PDL din Consiliul Local, prin Petru Alexe, a cerut detalii cu privire la volumul de cofinanţare. Din păcate nu a primit niciun răspuns, funcţionarul Primăriei care cunoştea situaţia nefiind prezent la şedinţă. De altfel, absenţa salariaţilor Primăriei la şedinţele CL este un fapt obişnuit. Pentru că nimeni nu a putut lămuri dilema PDL, primarul s-a grăbit să retragă proiectul de pe ordinea de zi. Câteva minute mai târziu consilierul local PSD Daniel Apetrăchioaie a reproşat că, la iniţiativa profesorului Petru Alexe, „tocmai am retras de pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru 3.799 de lei - 40 de milioane de lei vechi şi am luat dreptul Grupul Şcolar „Anghel Saligny” să-şi recalifice elevii care nu se încadrează în alte clase pentru instalatori. Proiectul a fost la comisia dvs şi nu aţi văzut că liceul are nevoie de doar 3.799 de lei finanţare, şi pentru o sumă atât de mică aţi distrus şansa unor copii”, a spus consilierul PSD. Democrat-liberalii s-au apărat, spunând că alesul PSD ar fi trebuit să ia cuvântul şi să explice. Ciudat că nu a făcut-o…

Prevederi clare

Noi am citit proiectul în forma prezentată pe ordinea de zi a şedinţei şi ni s-a părut destul de clar. Municipalitatea se angaja să asigure de la bugetul local suma de 3.799 lei, reprezentând contribuţia proprie a liceului şi asigurarea temporară, în condiţiile rambursării ulterioare a resurselor financiare (inclusiv TVA) necesare implementării proiectului. Timp de 24 de luni, liceul susţinea stagii de instruire de lucrător social şi de instalator pentru instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, şi se dota cu mobilier, echipamente de calcul şi echipamente periferice de calcul, scaner, imprimantă multifuncţională, copiator, programe informatice precum şi materiale consumabile.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.116.798 de lei, din care suma de 140.000 lei reprezintă cheltuieli neeligibile ale proiectului şi 1.976.798 de lei - cheltuieli eligibile ale proiectului finanţate astfel: 1.879.004,46 lei din Fondul Social European, 58.113,54 lei cofinanţare din bugetul naţional, 35.881 lei de la Asociaţia Judeţeană a Pescarilor Sportivi Galaţi şi 3.799 lei contribuţia liceului. Mai trist este că nu-i prima dată când un proiect european avându-i ca beneficiari pe elevi se împotmoleşte la Consiliul Local. Dar e păcat!xuri.

Citit 815 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2011 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.