Trofeele politichiei noastre - 2011

Trofeele politichiei noastre - 2011
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare final de an, a venit vremea să decernăm, simbolic, trofeele politichiei gălăţene. N-a fost simplu să-i alegem din cohorta de nominalizaţi şi aspiranţi la o distincţie pe aceia care, indubitabil, chiar merită un premiu. În aceeaşi măsură ne dorim ca nominalizaţii să posede suficient simţ al umorului, înţelepciune politică şi mai ales diplomaţie pentru a le accepta. Vă invităm să încheiaţi anul cu zâmbetul pe buze!

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco - Târnăcopul de aur

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a început anul în forţă, demolând câteva garaje. Asta a fost doar încălzirea. Apoi a pus la pământ vreo două chioşcuri şi câteva panouri publicitare de pe Brăilei pentru a culmina, în toamnă, cu pizzeria Da-Isi de lângă Biserica Mavramol, pe care a făcut-o praf şi pulbere în câteva lungi episoade. Pentru că totul se învârte în viaţă, Ciumacenco a mai „comis” câteva sensuri giratorii, şi taman când se pornise să pedaleze cu avânt spre Primărie, cu biciclete sponsorizate de propriul său cabinet stomatologic, roata USL s-a înţepenit. Tot la capitolul realizări, Ciumacenco îşi poate trece în răboj şi „demolarea” lui Florin Melinte de la cârma Teatrului Muzical (deşi operaţiunea nu e încă total încheiată), un război declarativ cu Electrocentrale şi o plângere în instanţă împotriva lui Marian Iancu, patronul echipei de fotbal a Timişoarei. Pentru toate acestea, îi decernăm cu folos viceprimarului Nicuşor Ciumacenco Premiul politic „Târnăcopul de aur”.

Mircea Toader - Mai bine îmi rup piciorul decât degetul!

Liderul PDL Galaţi, deputatul Mircea Toader a început anul politic cu în cârje, după ce şi-a fisurat glezna, pe gheaţă, la Bucureşti. Optimist, parlamentarul se amuza spunând că are „două forţe proaspete”, aluzie la cârje. Fie pentru că era vorba de piciorul stâng, PDL fiind pe dreapta politicii, fie din solidaritate cu problema lui de sănătate, ghipsul i-a purtat noroc şi a mai câştigat un mandat la şefia organizaţiei. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în primăvară când ori din cauza piciorului, de astă dată întreg, ori din cauza voturilor puţine, Toader nu a mai ocupat o funcţie de conducere la vârful conducerii naţionale a PDL. Părerea noastră este că Toader ar prefera mai degrabă să-şi rupă piciorul, politic sau nu, decât să mai greşească ridicând aiurea degetul cu care le indică deputaţilor PDL ce să voteze. Din partea noastă primeşte trofeul „Ghipsul cu noroc”.

Prefectul Paul Florea - Bombardierul cu idei năstruşnice

Rămas cu onorul neprezentat şi cu onoarea nereperată la prima paradă militară organizată pe Brăilei în ultimii 20 de ani, prefectul Paul Florea pare să stea călare pe bombardierul cu idei năstruşnice, pe care nu ezită să le lanseze în tiruri lungi. Prima declaraţie cu adevărat năzdrăvană a prefectului a fost construcţia unui penitenciar privat pusă pe aceeaşi linie cu înfiinţarea unui spital particular şi relansarea producţiei de struguri şi activităţii de cercetare în domeniul viticulturii. Mda. Să vă mai spun că programul de manifestări gândit de prefect pentru 1 Decembrie a fost modificat pe ultimii centimetri pentru că acelaşi Paul Florea pregătise o mare desfăşurare de forţe militare în judeţ, dar nimic-nimicuţa pentru Galaţi? Că manifestările de pe 22 decembrie şi-au schimbat ora de patru ori, când la 8 când la 12 şi tot aşa, de s-a ales praful de toată organizarea? Sau că ultima preocupare a prefectului e să se respecte... democraţia şi statutul în PSD? Trofeul „Bombardierul cu idei năstruşnice” îi aparţine.

Subprefectul Ovidiu Tudorache - Un castravete pentru liniştea noastră

Daţi-le naibii de 11 kile de pesticide toxice descoperite în judeţul nostru, dacă subprefectul Ovidiu Tudorache, în tandem cu prefectul, mănâncă demonstrativ, în conferinţă de presă, castraveţi, ardei graşi şi roşii, toate din serele legumicultorilor gălăţeni, mai încape vreo „coajă” de îndoială în salată? „Avem aici buletinele analizelor legumelor de la Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Cosmeşti şi Tecuci şi vă anunţ cu multă bucurie că la legumele din acest bazin legumicol - castraveţii, ardeii, roşiile şi vinetele - nu au fost identificate reziduuri de pesticide sub nicio formă. Recomandăm şi încurajăm consumul lor”, a declarat Daniel Ovidiu Tudorache, muşcând, pofticios dintr-un castravete. Demonstraţia gastronomică de la Prefectură a venit după ce, tot la Prefectură, mătcaşii au reclamat că şi-au compromis culturile de roşii. Culturile au fost compromise, dar despăgubit n-a fost nimeni! Bine că măcar salata e sănătate curată! De aceea îi decernăm subprefectului Premiul „Un castravete pentru liniştea noastră”.

Preşedintele CJ Eugen Chebac - Busola de tinichea

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a ajuns de unul singur pe contrasensul electoral şi, ca un marinar ce este, vâsleşte aprig cu fundul în două luntrii politice: PSD, de unde încă n-a fost debarcat, şi UNPR, din partea căruia va candida pentru un nou mandat. În şedinţele de Consiliu, degeaba se străduiesc să-i sufle în pânzele electorale aleşii PDL, până mai ieri adversari fervenţi, pentru că aleşii USL i-au inundat proiectele cu ambarcaţiune cu tot. Noi zicem că ar avea nevoie urgentă de o Busolă politică, fie şi de Tinichea, nu de alta, dar a zăpăcit stânga cu dreapta şi opoziţia cu puterea! Medalia „Busola de Tinichea” îi revine lui Chebac.

Dr. Nicolae Bacalbaşa - “Prezidentul de la ora 5”

Ştirile groazei de la ora 5 l-au consacrat mai abitir decât pe fetele de la pagina 5. Penisurile tăiate, femeile stâlcite în bătaie, accidentaţii de toate soiurile, înjunghiaţii sau împuşcaţii devin actori în scenarii picante sau pline de umor negru, marca dr. Nicolae Bacalbaşa. Invitat deopotrivă în emisiuni de cultură generală şi sexy, de divertisment la Serviciul Român de Comedie, la „Vorbe grele” sau de duh, dr. Nicolae Bacalbaşa s-a impus în conştiinţa publicului telespectator şi îi revine titlul suprem de „Prezidentul de la ora 5” al Consiliului Judeţului. USL ştie de ce…

Senatorul Marius Necula - Poştaşul sună de câte ori vrea el…

Senatorului PDL Marius Necula îi place mult să scrie şi dacă ne luăm după avântul epistolar dovedit în an preelectoral, în 2012 fie poştaşul va uita să mai ia mâna de pe soneria de la uşă, fie ar trebui să ne facem rost de o cutie poştală de rezervă pentru corespondenţa cu care ne va bombarda Marius Necula. La începutul anului, PSD a ieşit la atac cu un plic pe care, între cele două ştampile ale Poştei Române, era aplicat însemnul electoral al democrat-liberalului Marius Necula, acea „happy face” sub care stă înscrisă denumirea „Om Bun”, plicul conţinând  o înştiinţare de plată de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale a comunei Tuluceşti. Chiar că un motiv de „fericire”. Pe urmă Necula a trecut de la plicuri la epistole expediind vreo trei scrisori pe teme de pensie, Apaterm şi ştergerea penalităţilor şi a „performanţei” Primăriei în direcţia anvelopării blocurilor. Suntem curioşi ce subiecte va mai aborda politicianul care vizează Primăria Galaţi şi nimic mai mult şi îi decernăm medalia „Poştaşul sună de câte ori vrea el…”.

Ex-managerul Florin Melinte „Picătura ce lipeşte nimic, nimic nu dezlipeşte!”

Nici dacă ar fi fost uns cu SuperGlue, cu „Picătura”, lipinol sau cu aracet, Florin Melinte nu s-ar fi lăsat aşa de greu dezlipit de pe scaunul de manager al Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Propunem deci ca următoarea soluţie de lipit să-i poarte numele - „Melintol”. Iar din partea noastră, un şpaclu cu care să se poate desprinde de Teatru, alături de premiul „Adio, dar rămân cu voi!”.

Primarul Dumitru Nicolae  - “Încet, încetişor, şi deloc”

Recunoaştem, nu suntem noi primii care să stabilim acul vitezometrului de lucru al primarului Dumitru Nicolae. Dar mărturisim la final de an că tot e mai bine „Încet, încetişor şi deloc” decât „Tot pe loc, pe loc, pe loc, să răsară busuioc”!

Liderul PSD Dan Nica - „Când cu Ciumacenco, când cu Stan, uite-aşa mai trece un an!”

Merge vorba că liderul PSD, Dan Nica, nu l-ar fi avut niciodată la „ficaţi” pe viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco, şi că n-ar fi plâns de durere când preşedintele Victor Ponta le-a pus liberalilor candidatura la Primărie în braţe. Concluzia vine de la sine: „Când cu Ciumacenco, când cu Stan, uite-aşa mai trece un an!”

Deputatul Bogdan Ciucă - „V-am şters praful de pe datorii”

Încă de anul trecut, deputatul PC Bogdan Ciucă s-a luptat să ne şteargă penalităţile acumulate la întreţinere. Şi a reuşit! Să ne şteargă praful de pe datorii!

Dr. Paul Ichim  - Senatorul se întoarce. Chirurg

Film poliţist, nu alta, cu revenirea senatorului liberal Paul Ichim în sala de operaţii a Spitalului de Urgenţă. Atenţie, pacienţi, apendicite, crize biliare, ficăţei, spline şi dureri: senatorul de întoarce! Chirurg.

Deputatul Viorel Ştefan - Activ şi vigilent, nu fac nani în Parlament

„Sunt activ şi vigilent, eu nu dorm în Parlament”, aşa se lăuda în sloganul electoral social-democratul Viorel Ştefan. Păcat, însă, că vigilenţa i se manifestă public tot o dată la patru ani.

Liderul PNL Victor Paul Dobre  - „Durbacă, şezi «mumos»!”

Nici dacă i-ar fi fost doică sau bonă politică, liderul PNL Victor Paul Dobre nu i-ar fi purtat cu aşa de multă străşnicie de grijă liderului PC Eugen Durbacă. Prin conferinţe de presă, liberalul l-a gratulat cu tot soiul de poveţe folositoare şi încurajatoare pe obrăznicătura politică de la PC. Numai nu i-a zis ca în Caragiale: „Durbacă, şezi mumos, mamă!”.

Liderul PC Eugen Durbacă - Always, Primăria!

Pot să stea USL-iştii şi în cap şi în picioare, liderul PC Eugen Durbacă vrea la Primărie şi mai multe nu. Nici nu-l mai interesează cu cine candidează şi împotriva cui, totul este să fie în cărţi la alegerile locale. Lui îi dedicăm medalia: „Always. Primăria!”

Cosmin Păun - Prefectul uşilor închise

Demis de la cârma Palatului Administrativ, este ultima ocazie să-l premiem pe fostul prefect Cosmin Păun. Pentru noi va rămâne Prefectul uşilor închise, indiferent că e vorba de porţile judeţului sau de Prefectura cu intrarea din fund pe stânga.

Întreţinerea de mai apoi- Diplome de Pomenire

Urări călduroase cu multe trimiteri materne au umplut - să ne iertaţi - „frigiderele” celor care ne-au ţinut în frig în case şi în şcoli, în vreme ce ei se duelau prin conferinţe de presă şi şedinţe roş-portocalii. Pentru fiecare avem câte o diplomă de aleasă şi nepreţuită pomenire politică şi mesajul ferm: n-o să vă uităm de alegeri!

Eduard Urbanschi - „Stăpânul caloriferelor”

Directorul Electrocentrale, democrat-liberalul Eduard Urbanschi, merită cu prisosinţă titlul de „Stăpânul caloriferelor” pentru felul în care a jonglat cu gigacaloria noastră: ba avem gaze, ba n-avem gaze, ba gigacaloria noastră e mai frumoasă, mai ieftină şi mai devreme acasă şi tot aşa!

Apaterm - Moare, dar nu se predă

Falită, lichidată, resuscitată, decedată şi iar resuscitată, societatea Apaterm a trecut de la agonie la extaz şi de la şocuri electrice la şocuri emoţionale de fericire. Când părea gata să-şi dea duhul, iat-o din nou în picioare. E clar: „Apaterm moare, dar nu se predă”.

Viorel Trif - „Un fleac, i-am congelat”

Când stai la căldurica furnizată generos de centrala părinţilor, ţi se pare că principiile sunt mai importante decât frigul din casele fraierilor clienţi ai Apaterm. Directorul regional al Agenţiei Teritoriale de Reglementare a Serviciilor Comunitare şi consilierul PDL Viorel Trif îşi poate spune la final de an cu seninătate: „Un fleac! I-am congelat”.

George Cubasa - După mine falimentul!

Fostul director al Apaterm a părăsit societatea fără ca nimeni să-l întrebe de sănătate ori de situaţia în care a ajuns furnizorul local de apă caldă şi căldură. După el, falimentul!

Citit 1880 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2011 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.