Impozite locale mai mari cu cinci procente în 2012

Impozite locale mai mari cu cinci procente în 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu aduce anul 2012 ce-a adus votul dat în 2011 de consilierii locali. Taxele şi impozitele locale sunt mai mari cu cinci la sută pentru persoanele fizice. Prin majorarea cu cinci procente (rata inflaţiei pe anul precedent) bugetul local agoniseşte 40 de miliarde de lei vechi. De asemenea, impozitul pe clădiri datorat de persoanele fizice care au în proprietate mai multe construcţii, în afara celor situate la adresa de domiciliu, se majorează, la fel şi taxa de ecarisaj şi cea de habitat. Pe gigacaloria care încălzeşte caloriferele racordate la sistemul centralizat vom plăti la fel ca anul trecut: 247,73 lei/Gcal, inclusiv TVA, iar subvenţia unitară de la bugetul local se menţine la acelaşi nivel pentru toţi gălăţenii, indiferent de venituri - 64,28 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Înlesniri la plata birurilor

În 2012, se menţine bonificaţia de 10 la sută acordată persoanelor fizice care achită integral, până la 31 martie, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren sau impozitul pe mijloacele de transport. Aleşii au decis reducerea cu sută la sută a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren aferent clădirilor datorat de gălăţenii cu un venit mediu pe membru de familie de 200 lei. Gălăţenii cu un venit mediu pe membru de familie cuprins între 201 lei şi 300 lei beneficiază de reducerea cu 55 la sută a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren aferent clădirilor.

Transport gratuit pe toate liniile

Gălăţenii cu vârsta peste 65 de ani vor beneficia de abonament gratuit pe toate liniile de transport ale Transurb. Precizăm că, în 2011, persoanele trecute de 65 de ani nu au avut gratuitate decât pe o singură linie. În schimb, pensionarii sub 65 de ani care cumulează venituri din pensie de până la 350 lei/lună vor avea, la fel ca în 2011, abonament gratuit pe o singură linie. Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, precum şi pensionarii care nu se încadrează în categoriile de mai sus vor beneficia de o reducere cu 50 la sută a abonamentului pe o singură linie.

Documente necesare

Pentru că deja s-au format cozi la chioşcurile Transurb, precizăm care sunt documentele de care aveţi nevoie pentru abonamente. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani au nevoie pentru a intra în posesia gratuităţii pe toate liniile doar de actul de identitate. Ceilalţi pensionari vor trebui să prezinte actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul. Pensionarii de invaliditate vor prezenta actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul şi actele doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate. În cazul elevilor şi studenţilor, actul de identitate şi adeverinţa din care să rezulte că sunt elevi sau studenţi ai unei instituţii de învăţământ acreditate din municipiul Galaţi sunt suficiente pentru a obţine reducerea de 50 la sută a abonamentului pe o linie de transport.

Citit 2752 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2012 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.