Impozite locale mai mari cu cinci procente în 2012

Impozite locale mai mari cu cinci procente în 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu aduce anul 2012 ce-a adus votul dat în 2011 de consilierii locali. Taxele şi impozitele locale sunt mai mari cu cinci la sută pentru persoanele fizice. Prin majorarea cu cinci procente (rata inflaţiei pe anul precedent) bugetul local agoniseşte 40 de miliarde de lei vechi. De asemenea, impozitul pe clădiri datorat de persoanele fizice care au în proprietate mai multe construcţii, în afara celor situate la adresa de domiciliu, se majorează, la fel şi taxa de ecarisaj şi cea de habitat. Pe gigacaloria care încălzeşte caloriferele racordate la sistemul centralizat vom plăti la fel ca anul trecut: 247,73 lei/Gcal, inclusiv TVA, iar subvenţia unitară de la bugetul local se menţine la acelaşi nivel pentru toţi gălăţenii, indiferent de venituri - 64,28 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Înlesniri la plata birurilor
În 2012, se menţine bonificaţia de 10 la sută acordată persoanelor fizice care achită integral, până la 31 martie, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren sau impozitul pe mijloacele de transport. Aleşii au decis reducerea cu sută la sută a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren aferent clădirilor datorat de gălăţenii cu un venit mediu pe membru de familie de 200 lei. Gălăţenii cu un venit mediu pe membru de familie cuprins între 201 lei şi 300 lei beneficiază de reducerea cu 55 la sută a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren aferent clădirilor.

Transport gratuit pe toate liniile
Gălăţenii cu vârsta peste 65 de ani vor beneficia de abonament gratuit pe toate liniile de transport ale Transurb. Precizăm că, în 2011, persoanele trecute de 65 de ani nu au avut gratuitate decât pe o singură linie. În schimb, pensionarii sub 65 de ani care cumulează venituri din pensie de până la 350 lei/lună vor avea, la fel ca în 2011, abonament gratuit pe o singură linie. Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, precum şi pensionarii care nu se încadrează în categoriile de mai sus vor beneficia de o reducere cu 50 la sută a abonamentului pe o singură linie.

Documente necesare
Pentru că deja s-au format cozi la chioşcurile Transurb, precizăm care sunt documentele de care aveţi nevoie pentru abonamente. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani au nevoie pentru a intra în posesia gratuităţii pe toate liniile doar de actul de identitate. Ceilalţi pensionari vor trebui să prezinte actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul. Pensionarii de invaliditate vor prezenta actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul şi actele doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate. În cazul elevilor şi studenţilor, actul de identitate şi adeverinţa din care să rezulte că sunt elevi sau studenţi ai unei instituţii de învăţământ acreditate din municipiul Galaţi sunt suficiente pentru a obţine reducerea de 50 la sută a abonamentului pe o linie de transport.

Citit 2628 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2012 23:56

5 comentarii

 • postat de valentin
  Miercuri, 04 Ianuarie 2012 18:48
  Si cum in ziua de azi totul se misca repede, si lumea are internet, asteptam, cred si sper ca suntem mai multi, sa putem plati aceste impozite on line.
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Marți, 03 Ianuarie 2012 23:19
  E o distanta de la cer la pamant intre CONSTANTA si galati si,asa o sa ramana pana cand ne va da si noua DUMNEZEU o mana de ajutor,Dar stiti si D-stra cum e cu DUMNEZEU,iti da dar nu-ti baga-n traista.Asa ca?
  E tot un DRAC,ori nicolae lua-Lar,ori durbaca lua-Lar DRACU,ori ciumi lua-Lar,tot una E.Luara-i DRACII sa-i IA, si sa ne lase orasul asta napastuit si secatuit,sa ne mai vedem si noi de ale familiei,de-ale batranetilor,adica de viata normala a unui ORAS mare,cu deschidere la DUNARE,si cu un mare si destept TINERET.
  Te apuca DRACII-NCAP cand vezi in stanga si-n dreapta ta numai PUPINCURISTI laudandu-i pe HODOROGII astia de RAHAT-romanesc-si nu de ala turcesc.Vreau sa-mi cresc COPII in Galati,in ROMANIA mea si-a noastra nu sa ma slugaresc in strainatate.OK?.Sa va ia DRACU de impaiati si basinosi,buni de dus cu DRICUL.
  Apropo,mi-am cumparat pusca de vanatoare cu gartuse si nu cu alice,n-am permis,asa caaaaaaaaaaaaa............n-asi vrea pe nimeni langa mine cand mai beau cate un rachiu,siiiiiiiiiii cam beau.
  Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Omul nevoias
  Marți, 03 Ianuarie 2012 19:53
  Pai sa multumim consilierilor locali psd si pnl,care au votat majorarea,fara nici o problema,la propunerea primarului senil,care a reusit sa aduca orasul asta in cei 12 ani de somnolenta la primarie,la sapa de lemn,ca vorba aia, s-a anuntat in 2012,ca vor alerga ,caini cu covrigi in coada(se maresc pensiile,salariile bugetarilor ,asemenea,siderurgistii vor obtine 18 la suta marire,ce mai numai lapte si miere).Ei,sa va vad ,nemernicilor, venind si cersind voturi,motivand ,ca voi din cauza lui Basescu nu v-ati putut ,realiza mai nimic ,din ce ati promis,si sa va mai votam o data.Daca acum ,cand era la laba si mintea voastra ingusta ,sa mentineti aceleasi dari pe perioada crizei,nu ati facut-o ,sa va puneti pozele,in campanie [n oras pentru a putea fi scuipate de toata lumea.Nu ca-l admir pe Durbaca ,dar nea basina asta ,cu buget de 20 de ori mai mare,nu a reusit sa realizeze nici jumate din ce a realizat Durbaca,ca de,omul era atunci ,director-papusa in combinat,si combinatul,avea pierderi de un milion dolari pe zi,si nu avea bani sa-si plateasca darile la primarie.Oricum,omul a intrat in istorie ca primarul fara primarie,si primarul chioscar,garaj si balcon, care doarme-n bocanci,nefiind in stare sa scoata bani din piatra seaca,si se vaita permanent precum o baba.As prefera un primar mascarici ,precum Mazare ,dar care a facut din Constanta ,un oras model,care in momentul de fata este pe locul doi in tara.Bravo lui.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ariciul
  Marți, 03 Ianuarie 2012 11:25
  marite cu 5%?la arcelor mittal marire de salarii 0.e bineeeee.aveti nevoie de bani asa e?ei noi nu prea.ca avem.avem simtul datoriei.cum facem cate una cum ne repezim sa o platim.de ce?fiindca v-am ales ,si voi ne mariti neplata cu penalitati.ca daia santeti alesii nostri.sa ne faceti viata imposibila.halal.sa veniti la vot dragi contribuabili.ca pe oricine veti alege ,nu va ia de crescut ci de f..t la buzunare ,si inca legal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Marți, 03 Ianuarie 2012 01:37
  Ca de,e an electoral si cam asa trebuie sa se-ntample,scumpiri si alea alea.
  Bravos neica,bravos dragii nostrii consilieri locali de doi leu si-un leu bravos,scumpiti si iar scumpiti.
  Pai nu veniti voi prin noiembrie 2012 sa ne cersiti iarasi VOTUL?.
  Oare ce credeti ne mai prostiti?,incaodata si-ncaodata.
  Ma tem ca o veti lua putin prin BOT,adica nu mai pupa mata OTET.
  Bai,betivul din betie se trezeste dar,doar prostul din prostie nu se mai trezeste,asa caaaaaaaaaaa.......s-avem pardon.
  Hai va PUP.POPPEL
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.