Fost funcţionar public al Primăriei Galaţi, găsit incompatibil de ANI

Fost funcţionar public al Primăriei Galaţi, găsit incompatibil de ANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Maria Popa, fost funcţionar public în cadrul Primăriei Municipiului Galaţi, noteaza Mediafax.

În urma evaluărilor demarate la 23 martie 2011, s-a constatat că Maria Popa s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai - 30 iunie 2009, întrucât a deţinut, simultan, atât calitatea de funcţionar public în cadrul Primăriei Municipiului Galaţi, cât şi calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul "Popa Năstasă Maria persoană fizică autorizată", încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. 2, lit. c) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

În perioada 6 august 2003 - 30 iunie 2009, Maria Popa a deţinut calitatea de funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Galaţi, iar din 25 mai 2009 şi pe cea de persoană fizică autorizată.

Potrivit Legi 161/2003, "funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: (…) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public".

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Citit 3107 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2012 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.