Gospodărire Urbană - Cine nu deschide ochii, deschide punga

Gospodărire Urbană - Cine nu deschide ochii, deschide punga
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dactilografia a încurcat socotelile

Anul acesta, singurul SRL al Primăriei, SC Gospodărire Urbană, va trebui să plătească, pentru concesionarea unor bunuri aflate în domeniul public al municipiului Galaţi, o redevenţă de 10.000 lei pe lună. Suma totală va fi mult mai mare decât a plătit firma pentru anul trecut. Motivul pentru care Gospodărire Urbană a achitat în 2011 doar 17.053 de lei este unul pe cât de simplu, pe atât de uimitor. O eroare de redactare a hotărârii pe care nimeni, nici aleşii, nici funcţionarii Primăriei, nu au văzut-o.

Concret, în şedinţa din decembrie 2011, consilierii au adoptat o hotărâre cu titlul „stabilirea redevenţei lunare datorate pentru trimestrul al IV-lea al anului 2010 şi pentru anul 2011 de către SC Gospodărire Urbană SRL”. Aleşii au ridicat mâna fără a băga de seamă că din articolul propriu-zis al  hotărârii lipsea tocmai cuvântul cheie: lunar. Prevederea spunea doar că redevenţa ce trebuie plătită pentru trimestrul al IV-lea al anului 2010 şi pentru anul 2011 de către S.C. Gospodărire Urbană S.R.L. Galaţi pentru concesionarea unor bunuri aflate în domeniul public al municipiului Galaţi este în sumă de 17.053 lei, fără a se specifica şi faptul că suma respectivă reprezintă datoria pentru o lună. Cum nimeni n-a băgat de seamă, hotărârea a trecut şi a fost aplicată chit că una spunea în titlu şi alta în cuprins. Gospodărire Urbană a achitat cei 17.053 de lei (şi nu totalul de 255.795 de lei) şi, pe bună dreptate, le-a atras atenţia că a respectat cuprinsul hotărârii. Consilierii, dar şi administraţia locală şi-au asumat situaţia.

Anul acesta, au avut însă grijă să precizeze că suma de 10.000 de lei este lunară. Plata redevenţei se va face trimestrial, în rate egale, până la data de 15 inclusiv a lunilor martie, iunie, septembrie şi noiembrie ale fiecărui an. Pentru neplata la termenele scadente societatea datorează majorări  de întârziere.

Citit 1850 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2012 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.