Absurd de Galaţi: Vid de putere la Teatrul Muzical

Absurd de Galaţi: Vid de putere la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun venit din nou în Galaţiul paradoxurilor, al situaţiilor absurde pe care autorităţile şi partidele politice în genere ori (se fac că) nu le văd, ori le tolerează ori de-a dreptul le întreţin. Din păcate şi în acest an Teatrul Muzical „Nae Leonard” îşi menţine statutul de veritabil domiciliu al absurdului gălăţean. De la 1 decembrie 2011, de când a intrat în vigoare demisia din funcţia de manager a lui Florin Melinte şi până acum, nimeni nu a preluat oficial conducerea importantei instituţii de cultură. Situaţia devine cu atât mai delicată cu cât nu va putea fi reprezentată la discutarea bugetului pe 2012 şi nimeni nu va pleda pentru banii de care are nevoie pentru a funcţiona în acest an. Deşi primarul Dumitru Nicolae nu ratează niciodată ocazia să se plângă de lipsa descentralizării adevărate, de faptul că i se impune de la Bucureşti ce să facă în administraţia locală, de această dată în loc să-şi exercite puterea administrativă sau să permită Consiliului Local să o facă, stă cu mâinile în sân. Primarul Dumitru Nicolae susţine, la fel ca la finele anului trecut că preferă ca în loc să numească un interimar, să organizeze direct concurs pentru ocuparea postului de director. Şi aşteaptă ca Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să stabilească data şi bibliografia competiţiei. Numai că Agenţia cu pricina, din câte am putut vedea, nu se ocupă decât de organizarea concursurilor pentru posturile de funcţionar public. Ori directorul Muzicalului nu este funcţionar public! Acest „amănunt” pare să-i fi scăpat edilului urbei.

În vremea asta, potrivit surselor noastre, la Teatrul Muzical este încă linişte şi atmosfera pare să fie încă sub influenţa asteniei de după sărbători. Laura Sava se ocupă în continuare de semnat hârtii şi ia decizii aşa cum o făcea şi atunci când ex-managerul Florin Melinte era în concediu. Deşi e greu de spus în ce calitate, Florin Melinte continuă să vină la Teatru, să se plimbe prin birouri şi pe coridoare, dar nu au mai avut loc ieşiri violente şi nici nu s-a apucat să dea ordine. Poate că dacă tot se întrunesc în şedinţă ordinară, aleşii locali ar trebui să ia în discuţie soarta conducerii Teatrului Muzical. Situaţia aceasta absurdă în care se zbate Muzicalul ar trebui să se oprească aici…

Noi însă vom continua rubrica dedicată absurdităţilor de Galaţi nu înainte de a vă ruga, dragi cititori, să ne propuneţi noi paradoxuri.

Citit 1742 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.