Bugetul făcut de Chebac, modificat de USL

Bugetul făcut de Chebac, modificat de USL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii judeţeni au aprobat bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, care are o valoare totală de 181,33 milioane lei, adică circa 42 milioane euro. Deşi suma pare mare, ea este cam cu 4,6 milioane de euro mai mică decât bugetul pe anul trecut, dar există posibilitatea ca până la finele acestui an suma să crească, prin diverse rectificări pozitive.

Proiectul de buget a fost adoptat de consilierii judeţeni cu două amendamente aduse în plen de consilierul judeţean PSD Viorica Sandu. Potrivit acesteia, se vor aloca 6,5 milioane de lei (rezultate din repartizarea sumelor defalcate din TVA, potrivit legii bugetului de stat) pentru reparaţia drumurilor comunale din 41 de localităţi, faţă de 11, câte erau selectate în proiectul de buget iniţiat de preşedintele Eugen Chebac.  În afară de cele 11 primării pentru ale căror drumuri comunale Eugen Chebac alocase suma totală de 2,29 milioane lei, grupul de consilieri USL a adăugat alte 30 de primării, crescându-se suma alocată cu aproape 4,3 milioane de lei.

Cea de-a doua modificare adusă proiectului de buget de către consiliera Viorica Sandu a fost că suma de 700.000 de lei, alocată pentru biserici, să fie distribuită doar în plenul CJ, cu votul tuturor „pentru o mai mare transparenţă”.

Tot în proiectul de buget al CJ Galaţi, s-a alocat suma de 201.000 lei către primăria din Valea Mărului, o restanţă de anul trecut. În fapt, primăriei din Valea Mărului i s-au alocat aceşti bani din decembrie 2011, însă suma nu a ajuns la destinaţie, din motive care nu sunt explicate în proiectul de buget al CJ. Coincidenţă sau nu, pe site-ul primăriei din Valea Mărului, primarul Virgil Doca (PSD) a declarat că nu îl va susţine în campania electorală pe „tovarăşul” Eugen Chebac, supărat că acesta nu a alocat fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile din august 2011.

Citit 1524 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2012 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.