Primarul supărat pe Guvernul strâns la pungă

Primarul supărat pe Guvernul strâns la pungă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din cauza lipsei fondurilor,  afectaţi sunt cei din învăţământ şi protecţia socială 

Bugetul local al municipiului Galaţi pentru anul 2012 este cu zece la sută mai mic decât cel al anului trecut, a declarat, ieri, primarul Dumitru Nicolae. „Din cauză că nu mai primim un procent de 44 la sută cotă defalcată din impozitul pe venit, ci doar 41,75 la sută, primim mai puţini bani”, a explicat edilul motivul reducerii financiare.

Efectele bugetului de austeritate din acest an se reflectă în alocările pentru domenii de importanţă. „Ca urmare, din cotele defalcate din TVA, pentru învăţământ vor fi cu şapte milioane de lei mai puţin decât anul trecut…”, a prezentat primarul primul efect al reducerii bugetare. Potrivit acestuia, suma alocată persoanelor cu handicap şi asistenţilor acestora este cu 20 la sută mai mică decât în 2011, iar cea alocată pentru creşe dar şi evidenţa populaţiei – cu zece la sută mai mică. În plus, Guvernul nu a alocat nici un leu pentru lucrările de retehnologizare a centralelor termice, mai spune primarul. În schimb, „avem plăţi suplimentare de făcut: zece milioane de lei, subvenţie pentru combustibil, 600.000 de lei – burse pentru elevi şi 1,3 milioane de lei, pentru modernizarea şi retehnologizarea centralelor termice”, a mai adăugat Dumitru Nicolae.

Acesta a enumerat şi proiectele începute care trebuie continuate în 2012: bazinul de înot de la Baia Comunală, modernizarea punctelor termice, realizarea unui centru multifuncţional în corpurile de clădire A şi B ale Băii Comunale, Sala Sporturilor, consolidarea Şcolii nr. 7 şi a imobilului din Cuza nr. 30, realizarea centralei termice a Grădiniţei din Micro 20 etc. „Nu avem proiecte pe care să ni le fi propus a se realiza în acest an şi pe care nu le putem face din cauza lipsei de bani, pentru că ne-am învăţat; cum Guvernul nu alocă bani, încercăm să completăm nevoile cu proiecte cu fonduri europene”, a declarat edilul. Potrivit acestuia, în acest an, cu fonduri europene se vor realiza lucrări de modernizare a Parcului Rizer, Grădinii Publice, de modernizare a străzilor Unirii, Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Gh. Asachi, dar şi amenajarea unei parcări pentru TIR-uri.

Citit 1842 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2012 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.