Decizie cu scântei - Primăria demolează şi construieşte la loc

Decizie cu scântei - Primăria demolează şi construieşte la loc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Controversată, aşa poate fi numită decizia luată recent de consilierii locali, la propunerea primarului Dumitru Nicolae, de a construi o locuinţă socială pe Războieni. Municipalitatea a propus demolarea imobilului existent pe strada Războieni nr. 64, care se află într-o stare accentuată de degradare. De altfel, soluţia a fost cuprinsă şi în raportul de expertiză întocmit în 2011 de către expertul tehnic atestat. Construcţia nu mai putea fi salvată pentru că prezintă fisuri şi crăpături ale structurii de rezistenţă, acoperişul este degradat, la fel şi jgheaburile şi burlanele pentru preluarea apelor meteorice. Pentru că municipalitatea este sufocată de cereri de locuinţe sociale, a propus construirea, după demolare, a unui nou imobil în aceeaşi curte. O locuinţă socială compusă din două camere, baie, bucătarie, racorduri electrice şi de apă şi canalizare, dar şi o magazie de lemne. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 257.639 de lei, bani de la bugetul local.

Critici portocalii
În faţa unei asemenea propuneri, democrat-liberalul Victor Dobrea a protestat spunând că suma care se investeşte în această locuinţă socială ar putea fi folosită altfel: „Va fi o mare problemă pe cine repartizăm acolo după ce va fi construită. Mulţi din această sală ar vrea să locuiască într-o casă cu 300 de mp în jur. Nu este o investiţie necesară oraşului. Să construim apartamente cu banii aceştia. Ne va fi mult mai uşor să le repartizăm. Este un vis ce vrem noi să construim”, a spus consilierul PDL. Dacă iniţial primarul a vrut să retragă investiţia, aleşii şi-au spus cuvântul şi au insistat să fie supusă la vot. A fost aprobată.

Citit 1896 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2012 22:52

15 comentarii

 • postat de marioara_gl
  Marți, 14 Februarie 2012 11:01
  Oare de ce demoleaza, dupa, construiesc??? Parca se plangeau ca nu sunt bani... Acum sunt, ca sa ii iroseasca? De ce nu isi fac un plan inainte ca sa vada cum e mai bine? Asa nu le-ar mai sari lumea-n cap!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marian
  Marți, 14 Februarie 2012 10:58
  Poate ca ar fi cazul de acum, ca cei ce sunt acum la conducere, ori sa se mai consulte si cu altii, ori sa lase locul altcuiva care are de gand sa nu iroseasca sansele noastre ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de dydy
  Marți, 14 Februarie 2012 10:53
  Se vede ca nu mai sunt in stare sa gestioneze banii cum trebuie...deja le-a pierit cheful de a mai fi la conducerea primariei Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dumitru
  Luni, 13 Februarie 2012 16:30
  banii ar fi putut fi investiti mult mai bine..ciudat ca primarul a luat aceasta decizie
  0
  0
  Raportează
 • postat de auras
  Luni, 13 Februarie 2012 16:24
  nu e cu mirare de ce a luat primarul aceasta decizie..banii se puteau administra mult mai bine..
  0
  0
  Raportează
 • postat de giulia
  Luni, 13 Februarie 2012 12:00
  nici Victor Paul Dobre si nici Dumitru Nicolae nu stiu cum sa gestioneze acesti bani. E greu de inteles de ce a luat primarul aceasta hotarare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ignat
  Luni, 13 Februarie 2012 11:57
  cine ar beneficia de locuinta sociala daca aceasta se va construi? De ce nu se gasesc alte solutii si sa benefieze mai multi oamenii, nu numai cativa. Este o suma destul de mare si cu care se pot rezolva alte probleme in acest oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de silvia
  Luni, 13 Februarie 2012 11:54
  banii acestia ar fi putut fi investiti mult mai bine decat ar face primarul si Paul Dobre. Nu stiu de ce s-a luat acesta hotarare? E destul de dificil de inteles aceasta hotarare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dante
  Luni, 13 Februarie 2012 11:07
  la sendreni si la smardan sunt la vanzare case la cheie, cu tot cu teren la max 40 mii euro! e mult prea mare pretul aprobat !!! si apoi, e moral ca sa bagi atatia bani, ca sa locuiasca acolo niste lepre, pe banii platiti de noi din impozite ?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Luni, 13 Februarie 2012 10:19
  este perfect normal sa demolezi o cladire care nu mai putea fi salvata, si sa construiesti alta in locul ei!
  2 camere, o baie si o bucatarie nu cred ca este exagerat pt un om normal! 300mp avea curtea si inainte! ca in locul ei putea fi construita o casa cu etaj, sau un bloculet, cu 10 apartamente e altceva! dar si asa ar fi aparut unii sa zica ca strica arhitectura locului!
  dupa mintea unora, trebuia demolata si lasat locul, gol tocmai bun de pus corturi, sau vandut spatiul unor smecherasi sa isi faca vreun palat! si totusi suma e de 59227 euro, adica nu e o suma colosala! cam cat costa 2 apartamente din 1970 de 50 mp!
  ce credea dpmnul dobre ca se putea construi cu suma asta!? vreun bloc turn!?
  0
  0
  Raportează
 • postat de daria
  Luni, 13 Februarie 2012 10:10
  rămâne de văzut dacă banii respectivi vor merge acolo unde "arde" mai mult. Nu de alta, dar se apropie alegerile şi trebuie alimentată şi puşculiţa de partid.
  0
  0
  Raportează
 • postat de raluk
  Luni, 13 Februarie 2012 10:04
  acesti bani care sunt investiti in aceasta noua idee a primarului in mod sigur isi puteau gasi o destinatie care sa ajute mai mult pe galateni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmin
  Luni, 13 Februarie 2012 09:58
  Inca o decizie a primarului Dumitru Nicolae care este foarte greu de inteles, de aceea schimbarea la conducerea Primariei este urgenta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de christian
  Luni, 13 Februarie 2012 09:58
  cei 257.639 de lei, bani de la bugetul local daca ar fi stiut cine sa-i investeasca in unde poate s-ar fi facut ceva cu ei in acest oras. Ramane de vazut cum se va face aceasta investitie si cine va beneficia de ea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iasmin
  Luni, 13 Februarie 2012 09:53
  oare de ce primarul nostru a luat aceasta decizie acum? ce urmareste de fapt? Banii de care se vorbeste mai sus cu siguranta ar fi putut fi investiti in alt ceva care sa fie util galatenilor.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.