Fântânile arteziene vor fi reabilitate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Fântânile arteziene vor fi reabilitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipalitatea a ajuns la concluzia că fântânile arteziene aflate în proprietatea oraşului, construite în majoritate în perioada 1960-1989, au suferit de-a lungul vremii tot felul de deteriorări, parţial remediate, iar în cele mai multe cazuri nu s-au făcut intervenţii corespunzătoare.

Din acest motiv a decis să reabiliteze şi modernizeze artezienele de pe Domnească, Brăilei, Avântului, Siderurgiştilor şi din zona V-urilor (Piaţa Centrală). În prima etapă, Primăria se va ocupa de fântâna din Grădina Publică şi va corela reabilitarea ei cu lucrările de modernizare pe fonduri europene ale parcului.

Studiul de fezabilitate aprobat de aleşii locali prevede desfacerea mozaicului veneţian, a tencuielilor exterioare, curăţarea şi reabilitarea bazinului, refacerea placării cu marmură albă, reabilitarea mozaicului, a instalaţiilor de apă-canalizare şi a instalaţiilor electrice de joasă tensiune. Valoarea a investiţiei se ridică la 969.070 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare este de 12 luni.

Citit 1311 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2012 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.