Fântânile arteziene vor fi reabilitate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Fântânile arteziene vor fi reabilitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipalitatea a ajuns la concluzia că fântânile arteziene aflate în proprietatea oraşului, construite în majoritate în perioada 1960-1989, au suferit de-a lungul vremii tot felul de deteriorări, parţial remediate, iar în cele mai multe cazuri nu s-au făcut intervenţii corespunzătoare.

Din acest motiv a decis să reabiliteze şi modernizeze artezienele de pe Domnească, Brăilei, Avântului, Siderurgiştilor şi din zona V-urilor (Piaţa Centrală). În prima etapă, Primăria se va ocupa de fântâna din Grădina Publică şi va corela reabilitarea ei cu lucrările de modernizare pe fonduri europene ale parcului.

Studiul de fezabilitate aprobat de aleşii locali prevede desfacerea mozaicului veneţian, a tencuielilor exterioare, curăţarea şi reabilitarea bazinului, refacerea placării cu marmură albă, reabilitarea mozaicului, a instalaţiilor de apă-canalizare şi a instalaţiilor electrice de joasă tensiune. Valoarea a investiţiei se ridică la 969.070 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare este de 12 luni.

Citit 1194 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2012 22:56

2 comentarii

 • postat de un nene
  Duminică, 26 Februarie 2012 12:31
  vai da c evidenta ai "flo". esti contabilul galatiului? din c stiu s face deja parcul rizer care era o ruina, iar fantanile foarte bine ca se renoveaza erau cam anoste,poate se pun niste lumini ceva ,etc. sa iasa in evidenta. e bine macar ca se face ceva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Luni, 13 Februarie 2012 10:26
  mai exista un ansamblu de fantani arteziene foarte frumoase in parcul cfr! acelea cand vor fi reabilitate, de altfel tot parcul!?
  se mai spunea acum vreun an, doi, ca la rondoul din tiglina, si pe spatiul verde ce delimiteaza cele doua sensuri de circulatie, dintre rondou si papadie, se vor amenaja o serie de fantani arteziene! s-a uitat!
  .
  p.s. trebuie precizat ca fantana arteziana ,,femeia pe valuri" a mai fost reabilitata de vreo 3 ori in 5 ani!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.