Pe hârtie, autorităţile au trecut iarna cu bine

Pe hârtie, autorităţile au trecut iarna cu bine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comunicat de presă pe versurile lui Marin Sorescu * Prefectura spune că situaţia a fost depăşită cu bine şi nici o localitate nu este  izolată * În acelaşi timp drumurile naţionale erau închise şi geniştii pun explozibil pe drumul către Buciumeni * Cine dă pachete în Cavadineşti: prefectul de Vaslui sau PDL Vaslui?     

După ce, cu o zi înainte, Prefectura transmitea un comunicat de presă având în antet trei versuri semnate Marin Sorescu, ieri, instituţia ne-a anunţat, în plin cod portocaliu, tot printr-un comunicat de presă, că situaţia a fost depăşită „relativ bine” şi că nu avem nici o localitate blocată. Asta, în timp ce drumurile naţionale tocmai fuseseră blocate iar pirotehniştii militari de la Brăila puneau explozibil pe drumul către Buciumeni, ca să se poată ajunge acolo…   

Comunicatul de presă al Prefecturii, remis redacţiilor duminică, poartă în antet următoarele versuri: "...Ne-am dorit atâta să ningă, ştiam că fenomenul ţine/ De concentrarea noastră... Şi ne-am concentrat prea mult!/Acum, nu se mai opreşte... (M.S)”. După ce am verificat discursurile noilor miniştri şi cel al prefectului – crezând că este vorba despre aşa ceva, că doar vorbim despre un comunicat de presă serios, nu despre panseuri postate pe facebook -  am aflat că, de fapt, este un fragment din poezia „Scrisori din camera de alături” a lui Marin Sorescu.

Cum suntem siguri că nimeni de la Prefectură nu doreşte să ia în glumă avertizările meteo, deciziile prefectului sau uliţele din judeţ acoperite cu zăpadă, nu putem crede decât că este vorba despre o greşeală tehnică, o folosire neinspirată şi eronată a internetului.        

Prefectul nu are nici o localitate blocată, în timp ce Chebac deblochează Hânţeştiul   

Ieri, în plin cod portocaliu şi cu jumătate de oră de a se închide toate drumurile naţionale din judeţul Galaţi – dovadă comunicatul de presă publicat pe site-ul CNADR – prefectul judeţului Paul Florea ne informa, prin intermediul unui alt comunicat de presă, că nu avem nici un motiv de îngrijorare, că situaţia a fost depăşită „relativ bine” şi că nici una din cele 184 de localităţi din judeţ nu este blocată. Asta, în timp ce pentru a doua zi consecutiv echipe ale ISU Galaţi se aflau în judeţ  pentru a arunca în aer zăpada care bloca drumul de acces (direct) către comuna Buciumeni, după ce duminică făcuseră acelaşi lucru pentru accesul în satul Hânţeşti. „Cu toate că judeţul Galaţi a fost afectat puternic de căderi masive de zăpadă şi viscol, aflându-se ca şi celelalte şase judeţe sub avertizare meteorologică de cod portocaliu, prin efortul comun al autorităţilor, am depăşit relativ bine situaţia. În prezent, toate cele 184 de localităţi din judeţ sunt deblocate, fiind posibilă aprovizionarea lor, cetăţenii având posibilitatea de a se deplasa unde au nevoie, iar serviciile medicale sunt asigurate”, se arăta în comunicatul de presă remis redacţiilor la ora 11.30. La ora 14.30, un alt comunicat de presă, de această dată din partea CJ Galaţi, anunţa că „drumarii şi pirotehniştii au reuşit, la ora 14.30, deblocarea drumului de acces spre localitatea Hânteşti”, la care se lucra de patru zile. În comunicat, preşedintele CJ Eugen Chebac mulţumea MApN-ului şi geniştilor din Brăila pentru ajutor şi „munca titanică” depusă.

Cavadineşti - donaţie de la prefectul de Vaslui sau de la PDL?

Şi ca să fie confuzia şi mai mare, comunicatul de presă al Prefecturii informa şi că „în cursul zilei de duminica, 11 februarie a.c., în comuna Buciumeni, sat Hânţeşti, prin grija dlui Cătălin Cristache, directorul RAR Galaţi, a fost distribuită o cantitate de peste o tonă de alimente,  prin strângerea de ajutoare de pe platoul de la Potcoava, în cadrul campaniei „Şi tu poţi fi om bun!”. Transportul ajutoarelor a fost asigurat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi” dar şi că „în comuna Cavadineşti, sat Vădeni, au fost distribuite 2,5 tone de alimente, asigurate de prefectul judeţului Vaslui cu sprijinul vasluienilor”.

Iar dacă aţi sesizat detaliul (până la urmă chiar minor în comparaţie cu nevoile oamenilor şi gestul de omenie făcut!) că în denumirea campaniei de colectă se regăseşte sloganul electoral al senatorului PDL Marius Necula, aflaţi că nu sunteţi singurii. Coincidenţă sau nu, potrivit unui alt comunicat de presă al PDL Galaţi de această dată, aflăm că pe 12 februarie, cei din acelaşi sat Vădeni au primit pachete cu alimente  oferite de organizaţia PDL Vaslui, pungile fiind împărţite chiar de primarul comunei Cavadineşti Aurel Florea (PDL) şi consilierii judeţenei PDL Aurel Zamfir şi Iulian Aramă. Acelaşi comunicat indică faptul că Iulian Aramă s-a născut în Cavadineşti şi că satul era izolat de peste zece zile. Dacă pachetele donate de PDL Vaslui sunt aceleaşi cu cele asigurate de prefectul judeţului Vaslui (fostul deputat gălăţean Levente Csaba Szekely), nu ştim. Şi nici măcar nu mai contează, având în vedere că toţi cei implicaţi urmăresc binele sătenilor şi nu obiective meschine ce ţin de scor electoral… Ceea ce trebuie reţinut este că orbite, probabil, de atâta viscol, instituţiile şi partidele au început să comunice fiecare în realitatea sa… 

Citit 1472 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2012 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.