Evaluator independent pentru apartamentele Consiliului Judeţului

Evaluator independent pentru apartamentele Consiliului Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi a decis, prin votul de săptămâna trecută, să apeleze la un evaluator independent care să stabilească preţul de vânzare al celebrelor apartamente L, Delta, B4, A16, V3 şi V5, pentru a fi vândute. Evaluatorul va fi stabilit în urma unei licitaţii organizate de Direcţia Tehnică a CJ. Decizia este a grupului USL care, în şedinţa din 30 ianuarie a refuzat să voteze vânzarea apartamentelor la preţul propus de preşedintele CJ Eugen Chebac.

Reamintim că, în urma unui proces care durează din 2008, 23 de chiriaşi ai respectivelor apartamente (magistraţi, foşti şefi ai instituţiilor deconcentrate şi chiar angajaţi ai CJ) au câştigat în instanţă dreptul de a-şi cumpăra casele. Discuţiile între USL şi preşedintele Chebac au apărut însă tocmai din cauza preţurilor de vânzare a apartamentelor.

Justiţia obligă CJ să vândă apartamentele la preţul de inventar (care ar conduce la situaţii în care case în buricul târgului să coste între 157 şi 1.700 de lei), în timp ce reevaluarea activelor fixe a bunurilor CJ (aprobată în 2011 şi iniţiată de preşedintele Chebac) indică, pentru aceleaşi locuinţe, preţuri cuprinse între 36.000 de lei (o cameră) şi 77.000 de lei (patru camere).

Precizăm că decizia instanţei se referă şi la faptul că până la vânzarea efectivă a apartamentelor, CJ Galaţi este pasibil de plata unei amenzi în valoare de 2.000 de lei pe zi. Conform procedurii, amenda ar putea fi aplicabilă CJ din aprilie, aşa că instituţia nu mai are decât o lună pentru a evalua locuinţele şi a le vine.

Citit 2160 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2012 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.