Abonamente Transurb la jumătate de preţ pentru şomeri

Abonamente Transurb la jumătate de preţ pentru şomeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au decis  să lungească lista şi aşa lungă a categoriilor de persoane care beneficiază de facilităţi în transportul local de persoane efectuat de SC Transurb. Prin votul Consiliului Local, şomerii indemnizaţi, cu domiciliul stabil în municipiul Galaţi, vor putea beneficia, pe baza actului de identitate şi a carnetului de evidenţă vizat de AJOFM Galaţi de abonament la jumătate de preţ, pe o singură linie. La încetarea plăţii indemnizaţiei de şomaj, abonamentele de transport aflate în termen de valabilitate se restituie.

Potrivit raportului de specialitate al hotărârii, valoarea estimată a facilităţilor pentru aceste categorii de persoane este de 569.200 lei (10 luni) şi a fost determinată pe baza informaţiilor puse la dispoziţie de AJOFM Galaţi.

Citit 2996 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 23:38

12 comentarii

 • postat de GALATENII NEMULTUMITI DE PRIMARIE SI CONS. LOCAL GALATI
  Luni, 27 Februarie 2012 12:10
  Daca tot e criza, de ce PRIMARIA si CONSILIUL LOCAL GALATI nu inceteaza cheltuielile stupide si dubioase ca: subventionarea echipelor sportive private sau de stat de tot felul, subventionarea fundatiilor private si a organizatiilor non guvernamentale, construirea cretinelor sensuri giratorii si spatii imbecile pe carosabil care impiedica circulatia si micsoreaza spatiul de manevra al soferilor, plimbarile consilierilor locali, salariile nerusinate din banii publici, donatiile la biserici, amenajarea parcurilor/locurilor de joaca pe sume colosale ?! De ce acesti politicieni de la toate partidele arunca cu banii in dreapata si in stanga si nu asigura TRANSPORTUL GRATIS PENTRU TOTI LOCUITORII GALATIULUI (cei cu buletin de Galati): pensionari, angajati, someri, elevi ?
  Ca nici deszapezire nu au facut dar suntem siguri ca au platit facturi grase din bani publici pentru operatiuni neefectuate!!! Multimea de galateni care si-au rupt mainile si picioarele pe gheata, cei care au facut accidente de circulatie din cauza carosabilului necorespunzator ar trebui sa dea in judecata PRIMARIA GALATI si CONSILIUL LOCAL GALATI pentru a obtine despagubiri!
  ASTEPTAM ALEGERILE LOCALE SI GENERALE SA VA DAM JOS CA DE 23 DE ANI VA BATETI JOC DE NOI GALATENII PLATITORI DE TAXE SI IMPOZITE !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Luni, 27 Februarie 2012 10:53
  @ion: Raman la parerea ca subventiile sunt grosolan de mari! Si ca se pot reduce drastic, fara a afecta pe nimeni, ba chiar din contra ar multumi mai multi oameni!
  Si bineinteles ca e nedrept ca un pensionar de peste 65 de ani, dar cu o pensie de 1000 de lei,sau mai mult sa aibe gratuitate, dar un elev cu parinti care poate nici impreuna nu au 1000 de lei sa plateasca abonament!
  Stiam si eu de 32 milIoane subventie, dar madam PC-Totolici, ar fi spus ca de fapt in suma asta sunt si restantele de anul trecut! Si ai mare dreptate cu TRANSURB-PC!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de R.V
  Luni, 27 Februarie 2012 07:08
  Felicitari domnilor "alesi", fie ei locali sau guvernamentali, e minunat ca va ganditi cum sa inducliti cosmarul oamenilor care sunt in cautarea unui loc de munca! Numai ca v-ati gresit socotelile, somerii in plata, nu indraznesc sa se angajeze pentru ca se tem sa nu piarda somajul prin tot felul de norme si prevederi absurde si ilogice care functioneaza dupa legea junglei. Somerii neindemnizati dar inscrisi la AJOFM ca fiind in cautarea unui loc de munca NU primesc nimic, nici asigurari de sanatate, nici alte inlesniri pentru a putea pendula in voie intre angajatorii mofturosi si profitori care, fie cauta fete ingenue.....sau nu....fie masteranzi Cambridge care sa-i slugareasca 8 ore pe contract dar cu program anuntat de la interviu ca fiind 8 - 18 in zilele lucratoare si sambata 8 - 14, pe un salariu minim.
  E cazul sa vorbim de competenta? No, ar fi de prisos, angajatorii nu sunt interesati de cineva care dupa bacalaureat, a mai studiat inca 13 ani in diverse domenii, iar din momentul in care a devenit somer pentru prima oara in viata dupa 26 ani de munca, a mai obtinut inca 4 diplome de calificare si este inscris la al cincilea curs.....
  De ce toate astea ? Pentru ca imi place sa invat, simplu. De ce imi caut cu atata indarjire un loc de munca? La fel de simplu, sunt parinte unic si copilul meu e in clasa a XII a.....
  De ce de doi ani nu-mi gasesc loc de munca? Simplu, sunt prea "batrana" pentru pretentiile angajatorilor, sau poate prea...instruita, experimentata....si....ati ghicit, e vorba de mine...
  E ? Va revolta cele scrise mai sus cu privire la angajatori? Foarte bine !
  Awesome !!! In minunata Romanie orice e posibil....
  In asteptarea abonamentului pentru somerii neindemnizati, va salut cu plecaciune.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Oana
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 23:20
  @puturosu
  Invata mai intai sa scrii si dupa aia sa critici..nu cred ca cineva vrea sa stea degeaba, tinand cont de vremurile care sunt ;)
  0
  1
  Raportează
 • postat de ion
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 13:25
  ce parere ai flo de cele de mai jos?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 13:05
  subventia este enorma la galati 320 miliarde vechi deci 32 milioane roni,adica 7.356.321 euro pentru 2012...in ani din urma a fost si de 2-2,5 ori mai mare.....transurbul este al pc-ului de peste 8 ani(sper ca nu gresesc)...fara sumele din ultima hotarare.....am sa va spun in viitor si cu ce preturi au fost cumparate autobuzele sh comparativ cu unele identice(aproape) cumparate de privati.....aici e jaf la drumul mare...comparati cu alocarile pentru invatamant si sanatate.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de puturosu
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 12:50
  nu va mai plangeti de munca punetiva fundul si facetiva intreprinzatori statul va da si moaca 10000 euroi, toti vor angajare pe buget, puturosilor,lenesilor aveti bani sa stati in carciumi si timp pt.stat la televizor, toti sau inscris la fabrica de diplome cu studii superioare, meserie nu vrea nimeni,agricultura nimeni,crestere animale nimeni, sa importam alimente falsificate nu va mai ganditi la sanatatea copiilor
  0
  0
  Raportează
 • postat de GABU MARIA LORENA
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 12:12
  Cred ca era bine sa dea la toti somerii abonament pe autobuz la jumatate de pret, si chiar gratuit.....Degeaba ne trimite la munca cand dau mereu oameni afara, limiteaza dreptul la munca care e scris doar pe hartie si angajeaza in posturi bune doar cunostinte (sa nu mai zic de mita si alte lucruri care trebuie probate pe loc).

  Deci cu autobuzul trebuie sa mearga si saracii cu multa carte tocita, nu numai ei cu limuzinele pline de prietene si sotii.
  0
  1
  Raportează
 • postat de dan-t
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 11:29
  Pentru ce sa dai reducere la someri? De ce un elev trebuie sa plateasca si un pensionar nu? De unde are bani elevul? Cum de are bani elevul de abonament si pensionarul, nu? Va spun eu. Elevul nu conteaza, el nu are drept de vot. Pensionarii in schimb au si vin si toti la vot.
  1
  0
  Raportează
 • postat de emi
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 11:04
  Iar populism!In pragul alegerilor dam, oferim....sustinem!Dar faceti ceva pentru Galati!Nu vedeti cum arata
  0
  0
  Raportează
 • postat de fiolene
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 09:51
  *fio....tu traiesti pe spatele transurb nu vreti sa fiti si sponsorizati si din strainatate
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Sâmbătă, 25 Februarie 2012 09:07
  Eu nu cred ca lista e lunga, doar ca valorile sunt foarte mari! Este normal ca studentii, elevii, somerii, pensionarii, sa beneficieze de reduceri... dar nu de GRATUITATI!!! Gratuitati poate doar in cazul pensionarilor si somerilor (sa poata sa isi caute un loc de munca )cu pensie sub salariul minim pe economie, si doar in limita a 30 de calatorii pe luna, fiind mai mult decat suficiente, si atunci din subventia de 14 mil lei (sau 17 cat o mai fi anul asta), se poate ajunge la o subventie de 5-7 milioane, asa cum de altfel este in toate marile orase! Cu restul de 10 milioane se pot face altele mult mai importante!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.