Nici şedinţele Consiliului Judeţului nu mai sunt ce-au fost!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Ultima şedinţă de ieri a Consiliului Judeţului Galaţi ne-a făcut să fim nostalgici după întâlnirile în care consilierii se certau ca orbii, iar boicoturile cu iz politic erau parte integrantă din ordinea de zi *

Totul a mers strună, nimeni nu a votat împotrivă, nici măcar de o abţinere n-am avut parte, ceea ce ne face să credem că "jocurile" s-au făcut încă din comisiile de specialitate. Exact ca-n vremurile de început ale actualului legislativ al judeţului!

E-adevărat, nici şedinţa nu a fost una "grea", cu puncte care să gâdile orgoliile grupurilor politice. S-au acordat câteva licenţe de transport în judeţ şi s-a aprobat un nou regulament de organizare şi funcţionare al Bibliotecii V.A. Urechia. De asemenea, au fost modificate tarifele de închiriere a spaţiilor şi terenurilor aflate în proprietatea publică a judeţului şi administrate de Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi.

Extrem de important pentru Spitalul de Boli Cronice de la Iveşti - consilierii au votat pentru transferarea patrimoniului acestuia în custodia Spitalului Clinic de Urgenţă. Au mai fost aprobate şi master planul, studiul de fezabilitate şi obligaţiile ce revin Consiliului Judeţului  pentru proiectul "Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi". La final, a mai apărut un proiect de hotărâre privind aprobarea unor obligaţii ce revin Consiliului Judeţului Galaţi, în vederea implementării proiectului „Circuit Turistic Muzeal în judeţul Galaţi“, proiect care va duce la favorizarea accesului la cultură pentru gălăţeni şi nu numai.

Şedinţa s-a termin relativ repede, nu înainte însă de o interpelare venită din partea consilierului judeţean PSD Viorica Sandu.

Aceasta l-a întrebat pe preşedintele CJ de ce se întârzie atât de mult cu rectificarea bugetului în vederea decontărilor către Drumuri şi Poduri. "Raportul întocmit de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă nu este gata încă. Acolo avem şi ceva probleme, pe care trebuie să le studiem mai atent. Am găsit restanţe neplătite din 2010", a precizat şeful CJ. Cert este că reprezentantul CJ în AGA de la Drumuri şi Poduri a fost chemat la raport pentru clarifica situaţia.

Citit 1140 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.