Toader ştia de legătura lui Boldea cu dosarul Aviasan

Toader ştia de legătura lui Boldea cu dosarul Aviasan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fără să îşi asume în vreun fel responsabilitatea pentru faptele pentru care acum este cercetat Mihail Boldea, preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader a vorbit despre parlamentarul Boldea şi cum a ajuns acesta în Legislativul ţării.

„Nu mă pot deroba de o anumită responsabilitate, este şi motivul pentru care vorbesc despre acest caz. Am auzit că mi s-ar fi adus tot felul de acuze de la conducerea PDL – nu este adevărat, nu am avut nici un fel de reproş”, a spus Toader, precizând chiar că în ultimii trei ani, Mihail Boldea a fost un „disident în PDL şi Parlament şi a şi fost exclus din organizaţia noastră”.

Totuşi, Toader nu pare să îşi reproşeze sau să creadă că a greşit când l-a primit pe Boldea în partid: „Un partid nu trebuie să se închidă sub nici o formă, iar ca structură şi ideologie PDL trebuie să se bazeze pe o ideologie de dreapta. Domnul Boldea a venit cu mai mulţi colegi avocaţi, a fost şi purtător de cuvânt şi ne-am bazat pe renumele lui de avocat”.

Cât priveşte condiţiile în care Boldea a ajuns deputat, Toader spune că „atunci când am stabilit candidaturile n-am avut prea multe oferte, nici competiţia nu a fost prea dură în partid, pentru că la judeţ PSD are o puternică influenţă politică şi era o bătălie dificilă cu şanse mici de reuşită mici. De altfel, Boldea a intrat în Parlament prin redistribuire”.

Un candidat care avea doar NUP-uri!

Respingând acuzaţiile lui Boldea care a spus că Toader i-a înscenat acţiunea penală, liderul PDL spune că ştia de legătura lui Boldea cu dosarul Aviasan şi că a discutat cu acesta înainte de a-l pune pe liste.

„Am ţinut cont la vremea respectivă de informaţiile din presă, cea mai grea fiind AVIASAN – situaţie pe care o cunoşteam în amănunt, căci primarul Murgu Sicuţa era a noastră, chiar am fost cu ea la DNA. Când am avut discuţia cu Boldea referitoare la Aviasan mi-a prezentat dispoziţia procurorului de caz care i-a dat scoaterea din urmărirea penală, excluzând orice implicare penală. Mergând pe această prezumţie, nu puteam spune că e vinovat! Acum înţeleg că s-a reluat cazul, în primul rând să răspundă cel care i-a dat asemenea verdict, dacă e incorect sau nu, e problema justiţiei să verifice! În afară de Aviasan nu am cunoscut altceva în care a fost implicat, şi ce am cerut eu şi pe baza căruia l-am şi confirmat (drept candidat) mai erau două cercetări penale cu acelaşi verdict - NUP, nu mai ţin minte pe ce temă…”.

Toader a încheiat spunând că „Boldea a fost şi foarte activ în comisia juridică şi nu am observat un parti-pris spre zona infracţională, ci mai mult spre zona de drepturile ale omului”, însă a meditat: „când vrei să obţii lucruri pe căi ilegale trebuie să ştii că o dată şi o dată se poate sparge o astfel de bubă şi când dă afară, puroiul nu-l mai opreşte nimeni”.

 

Citit 3318 ori Ultima modificare Vineri, 30 Martie 2012 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.