Toader şi Dobrea au înfiinţat Alianţa Pentru Progres
Foto: Foto: Maria Măndiţă

Toader şi Dobrea au înfiinţat Alianţa Pentru Progres
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Şefii filialele locale PDL şi UNPR, Mircea Toader şi Dan Dobrea, au semnat, ieri, protocolul de colaborare şi înfiinţare a Alianţei electorale Pentru Progres (APP). Sigla APP – în care apare atât trandafirul portocaliu al democraţilor, cât şi vulturul roşu al progresiştilor, împrejumuite de un pătrat cu latura verde – va fi depusă la Biroul Electoral Central, a anunţat Mircea Toader. Potrivit acestuia, APP va avea candidaţi comuni la alegerile locale. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, APP îl va susţine pe actualul preşedinte CJ, în timp ce pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, lucrurile nu s-au lămurit. Potrivit lui Toader, în urma sondajului de opinie care va apărea săptămâna viitoare, se va stabili un candidat.

Deşi Toader împărtăşeşte „de principiu” părerea preşedintelui Municipalei, Marius Necula, potrivit căruia candidatul la primărie trebuie să fie membru PDL, liderul nu exclude şi alte variante, precum „o personalitate din afara partidului”. „Scopul nostru este să decolorăm culoarea municipiului”, spune Toader, de sub sigla verde-portocaliu-roşu a noii alianţe electorale.

Mai mult, Toader spune că la APP sunt aşteptate şi alte partide, ONG-uri, sau „oricine consideră că poate sprijini această platformă”, însă numele lor nu se vor regăsi în alianţă, căci ea va fi înregistrată aşa cum este acum! Evident, conform legii electorale, un al treilea partid în alianţa electorală ar însemna creşterea pragului electoral de la 7 la sută la 8 la sută...

Totuşi, aşteptările membrilor alianţei sunt mult mai mari; potrivit lui Toader, se urmăreşte atingerea unui scor electoral de 30 la sută. Cât priveşte primarii care sunt acum în funcţie, aceştia vor fi candidaţi pentru încă un mandat din partea APP, a adăugat Toader. Care, întrebat dacă ştie câţi are acum APP, a spus că trebuie să îi calculeze.

Un răgaz bun pentru o alianţă cu UNPR al cărui lider s-a lăudat, recent, cu noi achiziţii precum primarii din Smulţi şi Priponeşti – edili care au infirmat ulterior informaţia. Acum, liderul UNPR spune că va aduce şi adeziunile primarilor, pentru a nu mai fi dubii.

Citit 2337 ori Ultima modificare Vineri, 30 Martie 2012 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.