Consiliul local - între subvenţii şi mandate
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Consiliul local - între subvenţii şi mandate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  Aleşii locali au luat act de faptul că administratorul special al Apaterm, Adriana Stratulat, beneficiază de două salarii, unul de administrator, unul de director tehnic, şi i-au acordat retroactiv societăţii o mărire de preţ şi un supliment de subvenţie * Consilierii au alocat 5,2 milioane de lei pentru cluburile sportive şi 1,2 milioane pentru biserici * Fotbal Club Oţelul Galaţi va beneficia de 2,4 milioane de lei de la bugetul local *

„Pentru două luni jumătate nu mai am nevoie de viceprimar”, a anunţat ieri, la începutul şedinţei de Consiliu Local, primarul Dumitru Nicolae când a fost întrebat dacă, odată cu înlocuirea lui Nicuşor Ciumacenco din legislativul local, nu trebuie ales şi un nou vice. Situaţia rămâne însă foarte încurcată. Deşi, oficial, Ciumacenco nu mai este consilier local PSD, fiind înlocuit de social-democratul Gelu Homner, hotărârea de Consiliu Local prin care el a fost numit viceprimar a rămas încă în vigoare! Secretarul CL a explicat că aleşii ar fi trebuit să ia act şi de încetarea mandatului de viceprimar şi să numească un altul. Primarul şi preşedintele de şedinţă, Răzvan Avram, au replicat că, atâta vreme cât fostul consilier PSD se află în concediu, nu poate fi luată nicio măsură împotriva lui. În şedinţa de ieri a aleşilor locali ciudăţeniile s-au ţinut, însă, lanţ.

În primul rând, consiliul a luat act, cu seninătate, de faptul că Adriana Stratulat, administratorul special al Apaterm beneficiază de două salarii, unul de administrator, şi unul de director tehnic. Apoi, a decis ca societatea, care exploatează, fără a avea contract, reţelele oraşului, va achita pentru trimestrul I al acestui an suma de 52.977 de lei cel mai probabil cu titlu de „donaţie”. Şi tot în categoria incredibil, dar adevărat, aleşii au majorat retroactiv, începând cu data de 1 aprilie 2011 (!) preţul mediu de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice şi au acoperit majorarea de tarif cu un supliment de subvenţie.

Altfel spus, creşterea de preţ nu ne afectează direct la buzunare, ci indirect, prin alocarea unor sume mari de la bugetul local. Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri s-au aflat nu mai puţin de 47 de proiecte. Printre cele mai importante se numără alocarea a 5,2 milioane de lei de la bugetul local pentru structurile sportive, bani din care Oţelul va primi echivalentul a peste 540.000 de euro. Totodată, s-au alocat şi 1,2 milioane de lei pentru lucrări la 44 de locaşe de cult. Vom reveni cu amănunte.

Citit 1459 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.