Consiliul Judeţului, resuscitat cu anestezie

Consiliul Judeţului, resuscitat cu anestezie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţului Galaţi de joi a înregistrat o premieră demnă de înscris în analele instituţiei. Atât preşedintele, cât şi cei doi vicepreşedinţi ai CJ, au lipsit din sală la apelul nominal. De la şedinţă au lipsit alţi 12 consilieri judeţeni, ceea ce a făcut ca totul să se desfăşoare într-un cadru restrâns, dar în conformitate cu prevederile legale. Cum şedinţa trebuia să aibă un conducător, aleşii l-au desemnat prin vot secret pe Nicolae Bacalbaşa.

Ajuns pe scaunul de preşedinte, medicul anestezist şi-a intrat repede în rol. Aşa cum era de aşteptat, nu s-a putut abţine să nu facă şi o poantă mică: "Să sperăm că unii nu sunt în Congo!", după care a trecut la procedurile cerute de regulament. Pe ordinea de zi erau trecute două puncte: rectificarea bugetului local al CJ şi repartizarea unor sume de bani către biserici. La primul punct au apărut din start două amendamente, ambele legate de cheltuieli făcute în timpul iernii: unul care prevedea trecerea sumei de 100.000 de lei din fondul de rezervă al CJ Iaşi în cel al CJ Galaţi şi împărţirea sumelor rămase necheltuite din totalul de 900.000 de lei alocaţi Galaţiului din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.

Loz câştigător pentru Biserică

Surprinzător, consilierii prezenţi au votat în bloc împotriva bazei hotărârii (cea în forma propusă de preşedintele CJ), dar au admis în unanimitate cele două amendamente. Este ca şi cum am fi de acord că există etajele unu şi doi ale unui bloc, fără a avea parterul! În fine, lămuririle au venit de la secretarul CJ, care ne-a spus că hotărârea va fi rescrisă în conformitate cu amendamentele acceptate de consilieri.

Floare la ureche a fost şi dezbaterea celei de-a doua hotărâri - cea privitoare la repartizarea sumei de 700.000 de lei către bisericile din judeţ. "A triumfat binele în faţa Diavolului!", a scrâşnit printre dinţi preşedintele "interimar".

Citit 1602 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.