Prefectul, la Penitenciar. Cine urmează?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea putea fi găsit, sâmbătă dimineaţă, la 6.50, la Penitenciarul Galaţi. Scopul vizitei a fost acela de a verifica la faţa locului condiţiile de detenţie (cazare, masă), dar şi de a discuta cu persoanele private de libertate şi cu angajaţii Penitenciarului.

"N-am avut niciodată timp până acum să vizitez penitenciarul, dar condiţiile de acolo sunt mai bune decât mă aşteptam", a declarat Paul Florea, relatând şi ce emoţii a avut când, la bucătărie, a discutat cu două persoane care porţionau carnea şi despre care a aflat ulterior că nu erau angajaţi, ci chiar deţinuţi!

Recunoscând că se aşteaptă să fie demis din funcţie după investirea noului Guvern ("probabil de marţi"), Paul Florea a spus că vizita la Penitenciar (pentru care lansase şi un proiect de privatizare) era una din punctele "de bifat" pe agenda sa de lucru, alături de alte proiecte: "înfiinţarea asociaţiei de dezvoltare urbană Dunărea de Jos, din care să facă parte Galaţi, Brăila şi Tulcea şi la care au aderat 51 de primării [nu şi cele reşedinţă de judeţ] şi rezolvarea mai multor dosare de restituiri de terenuri şi păduri, care zac de ani de zile nerezolvate".

Cătălin Bocăneanu, variantă de lucru

Cât priveşte înlocuitorii prefectului Paul Florea, în oraş există numeroase variante neoficiale: de la actualul şef al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, Cătălin Bocăneanu (PSD), la purtătorul de cuvânt al PSD şi fostul prefect Claudiu Brânzan, unul din inspectorii guvernamentali (la rândul lor foşti prefect şi, respectiv, subprefect al judeţului) Gabriel Panaitescu sau Marcela Sighinaş (fost PNL), ori chiar secretarul CJ Vrancea, Raluca Dan. Lista ar putea continua şi cu variantele de subprefect Dan Dobrea (UNPR) sau Mircea Cristea (PNL), însă rămâne de văzut cum va funcţiona, astăzi, susţinerea Guvernului Ponta de către progresişti.

Deocamdată noul ministru propus al Administraţiei, Victor Paul Dobre  nu s-a lansat în declaraţii despre viitorul prefect al Galaţiului, spunând că "încă nu am ajuns la acest subiect, dar trebuie  să numim oameni profesionişti, care să îndeplinească criteriile".     

Pe de altă parte, variantele pentru noul prefect se restrâng în condiţiile în care Claudiu Brânzan nu îndeplineşte criteriile de numire căci nu este funcţionar public (ci doar absolvent al INA), Gabriel Panaitescu ar fi fost numit din partea PSD (care însă îl susţine pe Bocăneanu), iar propunerea Raluca Dan se pare că este doar o "fumigenă" de presă.

Citit 1708 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2012 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.