Al 13-lea salariu vine pe 23 februarie

Al 13-lea salariu vine pe 23 februarie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o întârziere de mai mult de o lună, timp în care motivul principal invocat a fost neaprobarea, la timp, a bugetului pe 2009, ieri, primarul Dumitru Nicolae (foto) a anunţat că al 13-lea salariu pentru bugetari va fi acordat în data de 23 februarie. Pentru a acorda acest drept celor 7.500 de bugetari, se vor aloca 9,5 milioane de lei.

„Dăm al 13-lea salariu pe 23, pentru că în decada a doua a lunii vine perioada pentru leafă, iar leafa are prioritate”, a declarat primarul municipiului Galaţi. Acesta a adăugat că nu ştie dacă în acest an se vor acorda şi tichetele cadou pentru profesori, exprimându-şi dorinţa ca „dacă se vor da, ar trebui date la fel ca pentru restul bugetarilor, că nu avem două categorii de bugetari”. 

Neprecizând clar de unde provin aceste fonduri, în condiţiile în care nici acum bugetul de stat nu a fost aprobat, primarul a lăsat să se înţeleagă că întârzierea se datorează şi declaraţiilor de la Centru cu privire la bugetul de austeritate şi reducerea cheltuielilor, sau suprimarea sporurilor. Dacă referitor la aceste subiecte lucrurile încă nu sunt foarte bine definite - „ar trebui stabilită o lege prin care salariul de bază al bugetarului să fie X, iar sporurile acordate să fie de până la 50 la sută din salariu, nu aşa cum se întâmplă acum, că vine un bugetar şi dă în judecată Primăria că nu-i dă spor de stat pe scaun, doar pentru că un astfel de spor se acordă în altă parte din ţară”, observa primarul – ceea ce rămâne  este faptul că toate cheltuielile pentru 2009 vor trebui reduse cu 20 la sută. „…

Sau reducem cheltuielile cu 20 la sută, sau reducem personalul cu 20 la sută, dar mai e până acolo”, a spus primarul, care se gândeşte să reducă cheltuielile, inclusiv cele  cu iluminatul public ! „Vedem cum facem, dăm drumul la lumină mai târziu, o stingem când e noapte”, a mai spus primarul, în glumă [sperăm].

Citit 2042 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.