Vezi când îşi primesc banii cei care au participat la alegeri!

Vezi când îşi primesc banii cei care au participat la alegeri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi misiunea lor s-a terminat, cei care au făcut parte din secţiile de votare la alegerile locale nu vor avea şansa să îşi încaseze prea repede plata pentru munca prestată. Cel puţin, nu cei din municipiile Galaţi şi Tecuci, asta pentru că în judeţ se pare că unii primari deja au început să plătească oamenii.

Cei peste 1.960 de gălăţeni care au făcut parte din secţiile de votare din municipiul Galaţi nu au nicio şansă să primească plata până la finele acestei luni. Potrivit directoarei economice a Primăriei, Doina Stamate, noul Consiliul Local (care se va constitui abia pe 28 iunie) va trebui să aprobe o rectificare bugetară pentru plata celor care au fost în secţiile de votare. La fel, (încă) primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain spune că „vor fi plătiţi, la fel ca toţi bugetarii, în prima săptămână a lunii viitoare, adică probabil pe 6 iulie”.        

În total, la cele 433 de secţii de votare organizate în judeţul Galaţi, au lucrat, pentru alegeri, peste 3.000 de preşedinţi, vicepreşedinţi şi membri. La aceştia se adaugă statisticienii, dar şi membrii componenţi ai Biroului Electoral Municipal şi Biroului Electoral Judeţean. Conform HG 142/2012, plata tuturor va fi făcută de către primăriile localităţilor aferente secţiilor unde şi-au desfăşurat activitatea.

Numai la nivelul municipiului Galaţi vorbim de peste 1.960  de oameni (1936 de preşedinţi locţiitori şi membri, la care se adaugă alte circa 30 de persoane – statisticieni, ajutoare etc). Conform legislaţiei, preşedinţii, locţiitorii şi membrii birourilor electorale de circumscripţie, precum şi cei ai secţiilor de votare sunt retribuiţi cu 85 de lei pe zi, la care se adaugă 10 lei pe zi pentru gustări în ziua votării. Preşedinţii şi locţiitorii nu pot fi plătiţi pentru mai mult de cinci zile, iar membrii, pentru mai mult de trei zile.

Citit 11521 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2012 17:39

6 comentarii

 • postat de ica
  Marți, 03 Iulie 2012 12:49
  Ce facem cu primarii care isi bat joc de cei care au asigurat alegerile locale in calitate de presedinti-vicepresedinti ai circumscriptiilor electorale si nu si-au primit NICI PANA ACUM banii? Ii dam in judecata, cred ca este singura sansa. Cine a mai facut asta, poate imi da vreo idee. Multumesc. Ica.
  0
  1
  Raportează
 • postat de dana
  Vineri, 15 Iunie 2012 16:18
  Auzi tu mai Fata brutarului turmentat, ce te tot plangi atat?
  Cand te-ai implicat in aceasta actiune, stiai ce implica ea.Asa ati facut si la Recensamantul populatie , v-ati bagat ca mustele...nu se terminase de predat mapele si voi vroiati banii!O sa primiti si banii , stati linistiti!
  Dar sa stii si tu ca orice activitate efectuata pe perioada unei luni calendaristice, se plateste in luna urmatoare!
  Nu faceau bine comunistii ca va puneau sa prestati moaca!atunci nu mai aveati ce sa mai comentati!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Asa Nu
  Vineri, 15 Iunie 2012 16:00
  Da eu ce pot sa mai zic ca am stat vreo 32 de ore in picioare ca pe Radu Negru la politia locala sau ceva de genu era o harababura totala si este numai vina acestui sistem de 2 lei ...cu bine . Tura care vine nici nu vreau sa mai aud de alegeri...!!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de DC
  Vineri, 15 Iunie 2012 10:42
  asa a fost intodeauna cu plata banilor pt sectiile de votare, ! banii au venit cam la doua saptamani de la terminarea alegerilor, nu vad de ce s-ar fi dat mai repede de acesta data, poate cine n-a mai fost nu stie,
  0
  1
  Raportează
 • postat de oooooooo
  Vineri, 15 Iunie 2012 10:08
  asta este asa ne trebuie sau asa le trebuie celor care eu votat cu acest marius stan , care incepe sa cotizeze pt ortelu
  oare de ce inainrtea alegerilor nui se stia cine este noul proprietar al clubului otelu?
  intreb si eu ca omu
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fata brutarului turmentat
  Vineri, 15 Iunie 2012 05:55
  Asta da bataie de joc. Sa traiasca noul Primar si Consiliul lui Local ca au inceput asa cum trebuia. Oamenii au stat aproape 24 de ore in picioare si mesajul este ca in Galati cine munceste asa pateste. Oare la alegerile urmatoare se vor mai duce ? daca da , asa le trebuie. La acesti bani se va adauga si dobanda ? Daca Primaria nu respecta drepturile oamenilor vreti ca o mica firma de doua parale sa plateasca salariatii la timp ?
  Avem avocati sau profesori, chiar si judecatori victime, oare de ce o actiune in instanta nu ar convinge sarlatanii din primarie ca oamenii care muncesc trebuiesc respectati si platiti la timp. cata bataie de joc....Asa-i cu USL ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.