Vezi când îşi primesc banii cei care au participat la alegeri!

Vezi când îşi primesc banii cei care au participat la alegeri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi misiunea lor s-a terminat, cei care au făcut parte din secţiile de votare la alegerile locale nu vor avea şansa să îşi încaseze prea repede plata pentru munca prestată. Cel puţin, nu cei din municipiile Galaţi şi Tecuci, asta pentru că în judeţ se pare că unii primari deja au început să plătească oamenii.

Cei peste 1.960 de gălăţeni care au făcut parte din secţiile de votare din municipiul Galaţi nu au nicio şansă să primească plata până la finele acestei luni. Potrivit directoarei economice a Primăriei, Doina Stamate, noul Consiliul Local (care se va constitui abia pe 28 iunie) va trebui să aprobe o rectificare bugetară pentru plata celor care au fost în secţiile de votare. La fel, (încă) primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain spune că „vor fi plătiţi, la fel ca toţi bugetarii, în prima săptămână a lunii viitoare, adică probabil pe 6 iulie”.        

În total, la cele 433 de secţii de votare organizate în judeţul Galaţi, au lucrat, pentru alegeri, peste 3.000 de preşedinţi, vicepreşedinţi şi membri. La aceştia se adaugă statisticienii, dar şi membrii componenţi ai Biroului Electoral Municipal şi Biroului Electoral Judeţean. Conform HG 142/2012, plata tuturor va fi făcută de către primăriile localităţilor aferente secţiilor unde şi-au desfăşurat activitatea.

Numai la nivelul municipiului Galaţi vorbim de peste 1.960  de oameni (1936 de preşedinţi locţiitori şi membri, la care se adaugă alte circa 30 de persoane – statisticieni, ajutoare etc). Conform legislaţiei, preşedinţii, locţiitorii şi membrii birourilor electorale de circumscripţie, precum şi cei ai secţiilor de votare sunt retribuiţi cu 85 de lei pe zi, la care se adaugă 10 lei pe zi pentru gustări în ziua votării. Preşedinţii şi locţiitorii nu pot fi plătiţi pentru mai mult de cinci zile, iar membrii, pentru mai mult de trei zile.

Citit 11774 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2012 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.