Doruleţ Resmeriţă: PD-L are nevoie ca de aer de patru ani de opoziţie!
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Doruleţ Resmeriţă: PD-L are nevoie ca de aer de patru ani de opoziţie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este mai mult decât evident faptul că PD-L are nevoie de o reformare, astfel încât să revină în competiția politică din România. Altfel, am putea spune adio opoziției vigilente și va trebui să ne mulțumim cu una de formă. Am încercat să aflăm de la un fost „pedelist” - exclus în condiții destul de suspecte din partid - care este colacul de salvare pentru PD-L. Răspunsul lui Doruleț Resmeriță a fost unul clar: patru ani de opoziție. Am mai avut și alte întrebări:

- Cum vedeți în acest moment reformarea PD-L?

- Reformarea partidului democrat liberal nu se poate face decât schimbând personajele care i-au făcut rău. Dar asta trebuie să înceapă la nivel național, altfel nicio schimbare la nivel local nu-și are rostul.

- Tot acest val de antipatie a plecat de la ceva. Care este momentul în care PD-L a greșit cel mai tare?

- Partidul Democrat Liberal a greșit mult atunci când și-a deschis larg porțile ca să intre toți cei respinși din alte partide. Atunci, tot ce era rău în PSD și PNL a ajuns în PD-L, în 2008. Această politică de porți deschise a facilitat accesul unor grupuri de interese care au căutat să se consolideze. Astfel PDL a devenit un colaj de grupuri de interese din PSD, PNL și PC, care l-au măcinat din interior. Mulți au venit pentru a face bani, pentru că PD-L avea puterea. Aici este problema: conducerea partidului nu prea a înțeles să facă o politică a resurselor umane! Sper ca alții să înțeleagă că această politică a porților deschise este păguboasă pentru că se adună membri fără să existe în spate un anumit tip de membru.

- Ce este de făcut acum?

- Păi, cel mai bun lucru este de a merge în opoziție, ca să se curețe. Opoziția este un tsunami care curăță orice partid. Aceleași persoane care în 2008 au venit în PD-L vor pleca acum imediat, pentru că nu mai au ciolanul puterii. Dacă-i vor primi alții, și am semnale că acest lucru se va întâmpla, atunci nu vom face altceva decât să menținem mizeria la putere.

- Există democrație și corectitudine în interiorul PDL Galați?

- Ei, aș! Pot să vă spun că am simțit pe pielea mea cum este să fii furat chiar în sânul PDL. Mi-au furat voturi, au numărat până când a ieșit cine trebuia, la o competiție internă. Acest lucru este găunos, pentru că poți cumpăra niște voturi în interiorul structurii, dar nimeni nu-ţi garantează că vei avea succes în afara ei. Și asta s-a văzut.

- Putem face niște nominalizări? Avem niște persoane controversate: Toader, Lișinschi, Necula? Cine trebuie să plece și cine nu?

- Din punctul meu de vedere Mircea Toader nu este principalul vinovat pentru ceea ce se întâmplă în PDL, el putând fi acuzat doar că a avut o atitudine pasivă față de anumite persoane din partid, acceptându-le un comportament neadecvat. Acesta a crezut că șmechereala și mica golănie marca Marius Necula va funcționa și va da rezultate la alegeri. Acum, poate fi sancționat numai Necula, dar așa cum Boc și-a asumat eșecul, și Toader ar trebui să-și dea demisia de onoare.

- Există în PDL Galați câteva centre de greutate în jurul cărora să se construiască noul PDL?

- Există, vorbim de oameni care au făcut carieră în mai multe domenii... Rectorul Iulian Bârsan, decanul Petru Alexe, Victoria Movileanu, Mihai Capră, Liviu Grădinaru, oameni care au făcut în ultimul timp un pas înapoi pentru că nu au vrut să fie asociați cu alte personaje care țineau frâiele partidului. Aceștia ar putea reveni oricând în față!

- În afară de Marius Necula,  Mircea Toader și oamenii apropiați lor, ar mai fi alte nume sonore care ar trebui să plece din PDL Galați?

- În mod normal, tot Biroul Permanent Județean ar trebui să-și dea demisia.

Citit 3428 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2012 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.