Pe ultima sută de metri - Cu ochii pe referendum

Pe ultima sută de metri - Cu ochii pe referendum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 523.528 de gălăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică, între orele 7.00 - 23.00, la cele 433 de secţii de votare amenajate în judeţ, pentru a răspunde cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?”. Cele 573.300 de buletine de vot şi 2.165 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” se află în prezent sub pază militară şi vor fi distribuite vineri, pe zece trasee, secţiilor de votare din judeţ şi sâmbătă, pe 16 trasee, la cele 176 de secţii de votare din municipiul Galaţi. Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a ieşit ieri într-o conferinţă de presă pentru a da asigurări că a luat toate măsurile pentru corecta desfăşurare a referendumului.

Pază şi filtre în trafic

Potrivit prefectului Bocăneanu, sunt angrenaţi în misiuni de pază şi protecţie la cele 433 de secţii de votare: 288 de poliţişti, 110 jandarmi, 120 de poliţişti de frontieră, 24 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 12 de la Serviciul public comunitar - regim permise conducere şi înmatriculare a vehiculelor, opt de la Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, şase de la Oficiul român de Imigrări. Prefectul a precizat că în ziua referendumului, 12 filtre ale Poliţiei Rutiere se vor afla pe drumurile publice din judeţul Galaţi în scopul combaterii turismului electoral. „Şoferii care vor desfăşura curse vor trebui să aibă toate documentele doveditoare ale cursei şi în acest fel, practic se va vedea dacă acea cursă a fost programată, se află în grafic, este în cadrul deplasărilor sau nu”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Până la şase ani de puşcărie

Prefectul a subliniat că împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi pentru vot multiplu. Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 7 ani.

Citit 1603 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 19:09

6 comentarii

 • postat de gălățeanu
  Joi, 26 Iulie 2012 17:57
  Eu voi merge duminică și voi vota ”DA”. Continui să cred că o schimbare, e o posibilă șansă de mai bine. Pentru că a fost și este rău, rău tare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Joi, 26 Iulie 2012 16:15
  minciuni electorale. toate panourile din oras ce indeamna la DA, porcariile ce-mi invadeava cutia postala, dracii de copii ce-mi intind fluturasi de strada cu Da, afisari la panoul de cheltuieli ale scarii cu trimitere la vot, CINE LE PLATESTE? facturile extraordinari de mari, accizele, preturile ce se vor majora din cauza acestei actiuni politice, pretul gazului metan, scumpirea combustibilului cine le va plati? la iarna ce angajat sau pensionar de rind va avea banii necesari sa-si plateasca intretinere, caldura, alimente, medicamente, haine, cheltuieli copii, cind se vor lua toti in calcul noile supervalori ale euro si dolar la facturi ? pretul de milioane de euro al acestui referendum cine il va plati? imediat alegri pentru presedinte, poate la pret dublu, doua scrutinuri cine le plateste? nici macar nu stiu ce vor , economic, cu acel imbirligat de T.V.A diferentiat ce va facilita alte ilegalitati la returnare. si voi vreti ca eu, contribuabil onest sa accept saracia ce ma va coplesii pentru o nerabdare a unui politician de a fi presedinte inainte de termenul alegerilor ? sa accept ca copii mei sa nu primeasca drept de munca in europa pe liberul pass de munca pentru ca nu vom mai vedea schengen in veci? oricum puterea legislativa este la USL, ce ii face sa nu aiba rabdare? ei stiu. acordul cu FMI e pus sub intrebarede acolo vin banii pentru salarii bugetare si pensii. presedentia consiliului europei a spus ieri ca este incontinuare ingrijorata, SUA, ne arata cu degetul. de ce? de ce trebuie ca eu sa accept sa ajung sa platesc taoate infumurarile, ambitiile si interesele politicienilor? in tara asta politicienii de ce nu fac si lucruri care sa ajute economia, populatia tarii? tot eu ii platesc, si voi, din nimicul de salariu cote de impozitari f. mari. impozite, tot felul de taxe, locale, nationale, contributii la buget, sanatate, pensii le platesc vreau nu vreau. cind ajungi in spital, medicamente nu sint, bani de pensii de la FMI, invatamint in bataie de joc. ma, dar banii mei cind ii dau nu sint buni?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alas
  Joi, 26 Iulie 2012 15:49
  @Crayven: Stai linistit, Nicolae a fost votat. Si Basescu a fost votat, cel putin in tara. SI Nastase, la vremea lui. Si, sa nu te miri, si pdl-istul Boldea a fost votat, uninominla, mai cu seama de tineretul basist. La referendum vor veni cei care vor altceva in tara asta decat li se tot arata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Joi, 26 Iulie 2012 13:53
  Domnul prefect ar trebui sa asigure urne transparente pentru a stopa frauda, stie dumnealui de ce. camerele de luat vedere sunt bune numai pentru bacalaureat la alegeri mergem pe mana dlui prefect care ne asigura de corectitudine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de crayven
  Joi, 26 Iulie 2012 13:36
  Daca se aplica pedeapsa asta cu 6 ani, cam toti membrii de varf ai USL erau arestati si incarcerati. Altfel nu stiu cum dracu tot iesea la alegeri Nici-o-laie fara sa il voteze nimeni.
  Oh da! Am uitat...iesea cum a iesit si Stan patitul asta care faca fotbal prin primarie.
  La referendum va fi la fel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de caraivan
  Joi, 26 Iulie 2012 10:39
  Sa traiti dle Bocaneanu. Nu stiu cum ati ajuns in politica dar ne-am cunoscut si cred ca sunteti prea domn pentru hotii astia usl-isti. Pate dv si dl Bacalbasa sa veniti cu o alta optica. Pana acum doar golani pusi pe capatuiala.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.