Pe ultima sută de metri - Cu ochii pe referendum

Pe ultima sută de metri - Cu ochii pe referendum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 523.528 de gălăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică, între orele 7.00 - 23.00, la cele 433 de secţii de votare amenajate în judeţ, pentru a răspunde cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu?”. Cele 573.300 de buletine de vot şi 2.165 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” se află în prezent sub pază militară şi vor fi distribuite vineri, pe zece trasee, secţiilor de votare din judeţ şi sâmbătă, pe 16 trasee, la cele 176 de secţii de votare din municipiul Galaţi. Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a ieşit ieri într-o conferinţă de presă pentru a da asigurări că a luat toate măsurile pentru corecta desfăşurare a referendumului.

Pază şi filtre în trafic

Potrivit prefectului Bocăneanu, sunt angrenaţi în misiuni de pază şi protecţie la cele 433 de secţii de votare: 288 de poliţişti, 110 jandarmi, 120 de poliţişti de frontieră, 24 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 12 de la Serviciul public comunitar - regim permise conducere şi înmatriculare a vehiculelor, opt de la Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, şase de la Oficiul român de Imigrări. Prefectul a precizat că în ziua referendumului, 12 filtre ale Poliţiei Rutiere se vor afla pe drumurile publice din judeţul Galaţi în scopul combaterii turismului electoral. „Şoferii care vor desfăşura curse vor trebui să aibă toate documentele doveditoare ale cursei şi în acest fel, practic se va vedea dacă acea cursă a fost programată, se află în grafic, este în cadrul deplasărilor sau nu”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Până la şase ani de puşcărie

Prefectul a subliniat că împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi pentru vot multiplu. Tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 7 ani.

Citit 1660 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.