Din cauza unei contestaţii, o licitaţie extrem de importantă a fost întreruptă de CJ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Din cauza unei contestaţii, o licitaţie extrem de importantă a fost întreruptă de CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Autoritatea judeţeană punea la bătaie nu mai puţin de 2,5 milioane de lei pentru servicii de consultanţă şi concepţie tehnică în cazul proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi" * O firmă lezată a contestat documentaţia depusă pe SEAP, iar Consiliul Judeţului a decis blocarea procedurilor
Una dintre cele mai mari şi mai importante licitaţii derulate de Consiliul Judeţului Galaţi prin SEAP a fost blocată - din câte se pare - de una dintre acele firme care au ca "obiect de activitate" încurcarea lucrurilor! Concret, firma Safege SA Bucureşti a contestat procedura de licitare organizată de CJ pentru atribuirea unui contract de aproape 2,5 milioane de lei pentru servicii de consultanţă şi concepţie tehnică în cazul proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi". Practic, firma bucureşteană se consideră, în calitate de posibil ofertant, vătămată de modul în care a fost concepute cerinţele din documentaţia de atribuire. Autoritatea contractantă le-a cerut ofertanţilor experienţă similară în unul sau maxim două contracte, derulate în ultimii trei ani, a căror valoare cumulată să fie de minimum 2,4 milioane lei, lucru care înseamnă în opinia celor de la Safege impunerea unor condiţii restrictive pentru eventualii candidaţi. "Prin această contestare se blochează practic nevoia economică, mai ales că, din câte văd eu, mobilul nu este neaparat corectitudinea", spune preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Luând act de această contestaţie, CJ Galaţi a întrerupt momentan procedura de achiziţie, în aşteptarea răspunsului de la Comisia de Soluţionare. Specialişti în licitaţii publice nu dau prea mulţi sorţi de izbândă acestei contestaţii, motivând că CJ nu a cerut un număr fix de contracte, ci a impus doar existenţa unei experienţe. Firma care va câştiga aceasta licitaţie va stabili valoarea proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi", în funcţie de măsurătorile făcute pe teren. Ofertele ar fi urmat să fie deschise pe 22 august, ora 12.00.

 

Citit 2482 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2012 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.