Absurd de Galaţi - Gălăţeni legaţi pe viaţă de Apaterm

Absurd de Galaţi - Gălăţeni legaţi pe viaţă de Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit, din nou, în Galaţiul paradoxurilor pe care autorităţile locale s-au făcut că nu le văd, le-au ignorat cu bună ştiinţă sau, de-a dreptul, le-au întreţinut.

Ca în proverbul „Vrei, nu vrei, bea Grigore agheasmă!”, mai mulţi gălăţeni care locuiesc fie pe Domnească, fie în Mazepa II, Port, Micro 14, 16, 17, 19, 20, 38, 39, Ţiglina I, Siderurgiştilor sunt obligaţi, fie că le place sau nu, să fie clienţi pe viaţă ai Apaterm. De ce? Pentru că locuinţele lor fac parte din zona unitară de încălzire în urma lucrărilor de reabilitare şi modernizare a utilajelor şi echipamentelor acelor puncte termice. Autorităţile au stabilit clar, în urmă cu ani buni: „Ţinând cont de faptul că executarea acestor lucrări s-a efectuat din surse alocate de la bugetul de stat şi de la bugetul local, din motivele enunţate mai sus, nu se mai acordă avize de deconectare de la instalaţiile de încălzire şi apă caldă de consum”.

Deşi în repetate rânduri aleşii locali au criticat această măsură şi au propus eliberarea gălăţenilor legaţi de Apaterm precum erau iobagii de glie, nu s-a schimbat nimic. Fie că îşi permit să plătească sumele tot mai ridicate la întreţinere, fie că nu, indiferent dacă sunt mulţumiţi de serviciile Apaterm, de perioadele lungi în care li se sistează apa caldă, de apa călâie care curge la robinet la etajele superioare ori de caloriferele mai mult dezmorţite decât calde, gălăţenii nu se pot debranşa pentru a-şi pune centrală termică. Absurd, dar adevărat!

Citit 2685 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.