Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
12 comentarii

* „Clădirea este improprie pentru un sediu de Primărie şi îmi doresc din suflet să-l părăsim cât mai repede”, a declarat primarul Marius Stan


Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, abia aşteaptă ca administraţia locală să părăsească actualul sediu al Primăriei, în care municipalitatea este chiriaşă, după ce imobilul a fost revendicat şi restituit, conform legilor proprietăţii. „Mai suntem cu chirie până în luna martie şi va trebui să ne luăm lucrurile să ne mutăm în stradă, undeva. Dar până atunci găsim o soluţie sigur! Este o clădire improprie pentru un sediu de primărie şi pe care îmi doresc din suflet să-l părăsim cât mai repede! Şi îl vom părăsi!”, a spus edilul. De altfel, o Nouă Primărie pentru Noul Galaţi a constituit unul dintre principalele obiective ale programului electoral cu care liberalul Marius Stan şi-a câştigat mandatul de primar.
Problemă nerezolvată din 2010
Încă din mandatul trecut, Marius Stan, în calitate de consilier local PNL, a fost un adversar vehement al ideii de a se cumpăra actuala clădire. La şedinţa Consiliului Local din 30 septembrie 2010, Marius Stan a fost cel care le-a atras atenţia colegilor şi primarului Dumitru Nicolae, că imobilul nu este funcţional pentru Primărie şi nici sigur: „Luăm o hoaşcă să cadă pe noi? Trebuie să investim milioane bune pentru a o consolida şi amenaja, şi tot nefuncţională rămâne. Se lasă cu zăngănit de cătuşe dacă noi dăm cinci milioane de euro pe un sediu care cade pe noi! Să nu ne lăsăm aburiţi!”, a spus atunci Stan.
La finalul acelei şedinţe, se stabilise ca, în termen de doi ani şi jumătate, Galaţiul să-şi construiască o nouă primărie, timp în care să fie chiriaşă pe Domnească. Amplasamentele posibile erau fie la Pastilă (în parc, variantă propusă de Marius Stan), fie în faţa hotelului Turist, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Primăria s-a aventurat apoi să cumpere Hotelul Faleza, fără a şti că n-are voie să liciteze, şi după aceea nu s-a mai întâmplat nimic... Dovadă, situaţia în care suntem astăzi!
Clădire supraevaluată de o firmă discreditată
La conferinţa de presă de joi, 9 august, primarul Marius Stan şi-a amintit de şedinţa de atunci a CL şi de suprapreţul la care a fost evaluată clădirea de pe Domnească, situaţie care se încadrează în seria lungă a neregulilor descoperite la Primărie: „Ce e surprinzător, apropo de sediul Primăriei care se vroia a fi cumpărat la acel moment. Evident, urmând procedurile, aparatul primarului a cerut o evaluare şi a încheiat un contract cu o firmă - nu-i dau numele, pentru că e discreditată total! Ar trebui să nu mai meargă nimeni la firma respectivă pentru servicii... Cei care au revendicat imobilul au cerut 5,1 milioane pe sediul Primăriei, iar firma pe care a angajat-o primăria să facă evaluarea clădirii a stabilit preţul de 5,3 milioane! Ei, când vor lua proprietarii măcar jumătate din suma asta, eu vin şi-mi cer scuze aşa, cu plecăciuni, în faţa lor”, a declarat Marius Stan.
Rămâne de văzut unde se va muta administraţia locală din martie, şi ce soluţie se va găsi pentru noua Primărie pe care Galaţiul o merită.

 

Citit 2682 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 18:40

12 comentarii

 • postat de cineva Joi, 16 August 2012 11:45 Link la comentariu
  0
  0

  buna ziua, intru si eu in vb, d-le primar o idee sa mutati primaria in cladirea IPJ (institutul de proiectari)
  ce spuneti?

  Raportează
 • postat de soferul Duminică, 12 August 2012 20:25 Link la comentariu
  0
  0

  Sa o mute acasa la Nicolae!
  Ca sa aiba o bucurie si sa ramana
  cu incompetentii lui ...

  Raportează
 • postat de cazut in hartoapele orasului Duminică, 12 August 2012 17:28 Link la comentariu
  0
  0

  Primaria mutati-o-n marginea tarii, sa nu va mai vedem pe cei care frecventati institutia asta degeaba, inutil. Nu avem nevoie de primarie si de primar, nici de arhitect al Galatiului, ca oricum nu ati facut nimic . O sa ajungem sa intindem mortar cu lopetile si sa-l netezim cu scandura pe strazi, si chiar si asa , tot ar fi mult mai bine decat a facut primaria .

  Raportează
 • postat de Vali Duminică, 12 August 2012 13:11 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule primar, cautati cat mai repede o locatie noua si pentru CNAIC (col. nat. A. I. Cuza)!! Cladirea este de atat de mult timp in litigiu si nu s-a mai investit nimic in ea ca arata de-a dreptul dezolant (pe dinauntru in special). Daca peste toate astea adaugam si chiria enorma pe care primaria o plateste lunar de dragul "traditiei" (peste 25.000 RON/luna ) Lasati evreii sa se spele pe cap cu cladirile lor!

  Raportează
 • postat de flo Duminică, 12 August 2012 09:04 Link la comentariu
  0
  0

  ,,IA FATA CASEI DE CULTURA!!!!!!!"
  Cine a venit cu ideea asta, ori e nebun, ori are elicopter!! Si asa e haos acolo, primarie ne mai trebuia!! Asta probabil , ca sa fie intersectia blocata tot timpul!
  Iar in parcul de la ,,pastila"!!!!!!!
  Parca ne vaietam ca nu avem destule parcuri.....acum si alea putine care sunt, le betonam, si facem cladiri pe ele!!
  SUPERB......

  Raportează
 • postat de Cheltuielile cu auditul sunt mult mai mici față de ce s-a furat la Primărie cu Primăria fără frică Duminică, 12 August 2012 00:00 Link la comentariu
  0
  0

  Auditul est e necesar pentru a ști omul pe ce stă,ce ia în primire,un fel de proces verbal de predare-primire pentru a se pune la adăpost de eventualele fraude ce s-au făcut în Primăria din Galați de foștii ocupanți ai acestei clădiri,fraude ce pot fi băgate pe gât lui Stan devenit Primar. Foarte bine că face auditul pentru că cheltuielile auditului sunt mici față de ce s-a furat ,,cu primăria'' valoarea fraudei fiind mult mai mari decât cheltuielile necesare verificării actelor și a lucrărilor din teren unde s-a furat ,,la materiale'' în prostie,se vede cu ochiul liber.

  Raportează
 • postat de alfar Sâmbătă, 11 August 2012 23:27 Link la comentariu
  0
  0

  primarul galatiului, m. stan e un om hirsit in lumea corupta a fotbalului. acum e intrat in politica. m.stan vrea sa-si creeze o imagine de om corect prin declaratii si audituri . a invatat la scoala lui bors. m.stan joaca la doua capete: 1. imagine de om corect ce vrea sa faca treaba numai legal si in beneficiul societatii locale. nu poate acest lucru pentru ca el a ajuns primar intr-o campanie scumpa, la care el ce e un"chibzuit" nu a participat. va trebui sa faca plati catre cei ce au bagat bani grei sa-l puna primar.o va face legal prin atribuiri de lucrari pe bani publici, nici nu-i dupa el.
  2. in cadrul usl e de notorietate intelegerea care cade dupa ce se cistiga puterea totala. se spune ca dupa ce pdl-ul nu mai are nici o putere si basescu cade se va declansa o lupta dreapta intre pnl si psd, cine e mai bun va cistiga. minciuna. banii romaniei de dupa "90 sint la psd. pnl-ul nu are nici o sansa. probabil ca atunci din pnl-ul actual vor trece multi la psd. din toata smecheria asta politica vor pierde unii politruci de nivel mic si marea majoritate a alegatorilor. cred ca d-l m.stan nu va fi pierzator, el e un supravituitor.

  Raportează
 • postat de gigi Sâmbătă, 11 August 2012 18:40 Link la comentariu
  0
  0

  pai din orice licitatie STAN are 10% procent, normal ca si din suma de AUDIT. ce naiba, doar l-a numit la licitatii pe prietenul de sprit mihai istrate, a numit in puncte cheie slugile lui tocmai pentru returnare de comision din beneficii. mi-e siiiilaaaaaaaaaa! stupid people!

  Raportează
 • postat de nelu Sâmbătă, 11 August 2012 17:14 Link la comentariu
  0
  0

  Face Stan un audit și se rezolvă .De cînd e primar nu comandă decît audit pentru orice .Stane te temi de pușcărie și atît timp cît Băsescu e la putere acesta va fi comportamentul .Cine plătește acest mod de a acționa ca primar .De unde bani de Audit .Te mai ținea cineva la Oțelul de o făureai numai cu audit la orice .

  Raportează
 • postat de O mișcare logică a Domnului Stan. De acord. Sâmbătă, 11 August 2012 13:44 Link la comentariu
  0
  0

  Este adevărat, este o clădire frumoasă, cu arhitectură veche,rară, dar inadecvată unei primării moderne a a secolului nostru pentru o primărie modernă. Dacă vânzătorul ar lăsa din preț, clădirea ar putea fi salvată cel puțin pentru un muzeu sau un hotel în stil vechi cu angajați ,,asortați'' acelor vremuri romantice. Oricum,orașul are nevoie de o primărie modernă pentru următorii 100 de ani,deci civilizată și adusă noilor cerințe tehnologice și tehnice ce nu poare fi construită decât de nouă,suma finală cheltuită fiind mai mică dacă s-ar cumpăra clădirea veche,la care s-ar adăuga cheltuielile de consolidare și întreținere,ce vor fi acoperite tot de gălățeni prin taxe și impozite,în final.

  Raportează
 • postat de crayven Sâmbătă, 11 August 2012 10:53 Link la comentariu
  0
  0

  "Noul Galati" hahaha buna gluma :)

  Raportează
 • postat de SS Sâmbătă, 11 August 2012 08:04 Link la comentariu
  0
  0

  Buuun o sa se mute primaria..Iar in urma cladirea respectiva curand o sa-ntregeasca tandemul ruinelor care stau sa cada pe trecatori de pe strada( auzi tu) Domneasca, completand peisajul horor pe care incapabilii de primari au reusit sa-l contureze in faimosul devenit Noul Galati.
  Sau ...sa nu zica cineva ca proprietarul va avea bani s-o intretina sau va putea s-o vanda acum pe foamea asta.Vom vedea a zis orbul.heheh

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.