Procesele pierdute golesc bugetul! Comisie de mediere pentru conflictele patrimoniale

Procesele pierdute golesc bugetul! Comisie de mediere pentru conflictele patrimoniale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin votul aleşilor local, a fost înfiinţată o comisie de mediere, pentru analizarea şi soluţionarea unor conflicte patrimoniale. Hotărârea a fost iniţiată de primarul Marius Stan, pentru că o avalanşă de procese pierdute şi de sentinţe executorii nepuse în aplicare, cu zeci de milioane daune, riscă să golească bugetul Primăriei. Din comisie fac parte: Marian Avramescu (PP-DD), Hristache Bogatu (PSD), Cătălin Cristache (PDL), Cristian Dima (PNL) şi Costel Văsoi (PC). Stan şi-a asumat riscul ca înfiinţarea comisiei să stârnească discuţii: "Am înfiinţat această comisie, evident că va naşte anumite discuţii - «Stai să vezi comisia asta cum negociază, cum îşi ia partea leului». Normal era ca eu, ca primar, să fiu cel care negociază direct, dar tocmai pentru transparenţă, dacă vreţi, şi pentru că nu sunt eu cel mai bun negociator, am ales o comisie numită de consilieri, care va încerca să mai diminueze din pagubele imense pe care le avem!”, a explicat Marius Stan.

Situaţii neverosimile

„În loc să încercăm să construim ceva, ne vin din spate saci cu bolovani, care încearcă să ne cocoşeze. După ce că bugetul a fost constituit 80 la sută pentru cheltuieli şi numai 20 la sută pentru investiţii - deci cu 20 la sută din buget vrei să dezvolţi un oraş! - vin, în fiecare zi, hotărâri judecătoreşti! Sentinţele vin tăvălug peste noi şi ne iau din banii publici. Banii oamenilor, banii oraşului, bani din care noi facem dezvoltare”, a declarat edilul.

Una dintre cele mai usturătoare sentinţe definitive şi executorii (Dosarul Sima şi Tudose) obligă la plata unei sume de 4,2 milioane de euro. „La ultimul proces, Primăria nici nu a fost prezentă! Nepunerea în executare a aceste sentinţe ne face responsabili pe mine, primarul oraşului, pe toţi consilierii de acum şi pe toţi cei din mandatele trecute. Acţiunea e începută în '91, au trecut 20 de ani şi nimeni n-a pus în aplicare o sentinţă judecătorească care se oprea nu la 4,2 milioane de euro, ci la o simplă punere în posesie, pe un teren. S-au încăpăţânat, de-a lungul timpului să nu respecte legea, cetăţenii s-au încăpăţânat şi ei, iar acum sunt extrem de porniţi pentru că au 4,2 milioane de euro în mână. Am consultat şi case de avocaţi mai mult decât profesioniste, nu avem ce să facem, trebuie să plătim, la fel cum trebuie să plătim şi pentru alte procese”, a spus primarul, dând ca exemplu şi un alt proces celebru, cazul Vasile Cucu, pentru care Primăria plăteşte câte 500 de lei pe zi din 2007 încoace, pentru neemiterea la timp a unei hotărâri privind vânzarea unui teren.

Citit 2235 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.