UPDATE Comisia juridică a Camerei îşi menţine decizia că Florin Pâslaru nu e în incompatibilitate

UPDATE Comisia juridică a Camerei îşi menţine decizia că Florin Pâslaru nu e în incompatibilitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE Florin Pâslaru despre hotărârea Comisiei juridice: „Este o decizie legală, în conformitate cu realitatea”

Deputatul Florin Pâslaru se aştepta ca răspunsul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor să-i fie favorabil şi să menţină decizia din primăvară, conform căreia acesta nu este în incompatibilitate. Mai mult decât atât, acesta susţine că nu a avut niciodată o hotărâre ANI ireversibilă, pentru că nu a ajuns niciodată în instanţă. „Eu mă aşteptam la această decizie pentru că este o decizie legală, în conformitate cu realitatea. Niciodată nu am avut o hotărâre ireversibilă, pentru că nu am fost în instanţă”, a declarat Florin Pâslaru.

Acum câteva luni, deputatul declara că raportul ANI nici măcar nu i-a fost trimis şi că l-a văzut pentru prima dată abia la Comisia juridică din Camera Deputaţilor. Potrivit raportului ANI, faptul că Florin Pâslaru şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar ar fi generat o stare de incompatibilitate, fapt negat de deputat, iar acum şi de către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.(Nicoleta Onofrei)


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a menţinut, luni, decizia luată în primăvară potrivit căreia deputatul gălăţean Florin Pâslaru nu se află în stare de incompatibilitate.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, Florin Iordache (PSD), a anunţat, la finalul şedinţei de luni a comisiei, că în cazul deputatului Pâslaru s-a constatat că nu există un conflict de interese, astfel că s-a trimis Biroului Permanent o adresă în acest sens.

În cazul lui Florin Pâslaru, ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

Comisia juridică a decis şi în primăvară că Pâslaru nu este în incompatibilitate.

În 18 iulie, premierul Victor Ponta declara că a scris Parlamentului, precum şi celor doi parlamentari (Sergiu Andon şi Florin Pâslaru - n.r.) care au decizii definitive de incompatibilitate, el manifestându-şi convingerea că lucrurile se vor rezolva şi arătând că Guvernul nu are puterea de a demite parlamentari.

În aceeaşi zi, Comisia Europeană cerea României, în raportul privind MCV, adoptarea unor proceduri clare prin care să se prevadă demisia parlamentarilor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri definitive privind incompatibilitatea sau conflicte de interese ori care au fost condamnaţi definit într-un caz de corupţie la nivel înalt.

Citit 1279 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2012 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.