Vezi care sunt răspunsurile Primăriei pentru locuitorii din Valea Oraşului

Vezi care sunt răspunsurile Primăriei pentru locuitorii din Valea Oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În pagina de „Dialog cu cititorii” de săptămâna trecută a apărut un articol intitulat „Problemele gălăţenilor din Valea Oraşului”. Scrisoarea publicată de noi a ajuns şi la Primăria Galaţi, de unde am primit şi câteva răspunsuri.

„Gălăţenii care locuiesc în Valea Oraşului, în zona Spitalului CFR, plătitori de taxe şi impozite locale zona unu, vă rugăm să ne aveţi şi pe noi în evidenţele dumneavoastră de salubrizare a străzilor. Rugăm noua conducere a Primăriei să ţină cont că în această zonă este nevoie de decolmatarea canalizării care ne creează probleme la  fiecare ploaie şi de completarea capacelor de canalizare, care au devenit adevărate coşuri de gunoi”, scriau gălăţenii din Valea Oraşului.

Problema a fost luată în serios de conducerea Primăriei, care le-a solicitat în mod expres celor de la Apă Canal să aibă în vedere zona. „Domnul primar le-a solicitat celor de la Apă-Canal ca la fiecare avertizare meteo să se trimită echipe în zonă. Asta înseamnă că, la fiecare avertizare meteo, echipele de la Apă Canal vor fi în Valea Oraşului şi vor ţine sub supraveghere canalizările, astfel încât acestea să nu se mai înfunde”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

O nouă staţie de autobuz

O altă problemă semnalată de gălăţenii din Valea Oraşului a fost cea legată de transportul în comun. Oamenii care locuiesc dincolo de calea ferată nu au nici un mijloc de transport în comun şi îşi duc copii pe jos până la Şcoala 24. Motiv pentru care propunem ca traseul autobuzului 15 să fie deviat pe la Vamă, ca să-i poată prelua şi pe aceşti oameni”, se arată în scrisoarea publicată săptămâna trecută.

Şi această problemă a fost discutată în cadrul Primăriei şi s-a luat o decizie. „Am cerut celor de la Şcoala nr. 24 o listă cu toţi copii care locuiesc în acae zonă şi programul lor de la şcoală. Am discutat cu cei de la Transurb, care ne-au spus că nu este imposibilă realizarea cerinţei. Astfel, aşteptăm lista de la şcoală pentru a se stabili un program de funcţionare pentru transportul în comun”, a răspuns Mihai Costache.

Schimbarea traseului autobuzului nu este uşor de realizat, ceea ce însemnă că va mai trece puţin timp până la punerea în practică a propunerii. Asta nu însemnă încă că nu se va realiza în viitorul apropiat.

Spaţiu de joacă pentru copii

Gălăţenii care au semnat scrisoarea publicată săptămâna trecută precizau şi faptul că în zona lor nu există un parc de joacă pentru copii, lucru recunoscut şi de cei din Primărie. Problema aceasta ar putea fi uşor rezolvată, mai ales că, nu mai departe de săptămâna trecută, locatarii de la blocul C12 din Mazepa au protestat împotriva construirii unui parc. Locaţia din Mazepa ar putea fi schimbată, astfel ca parcul să fie construit în Valea Oraşului. Varianta a fost luată în calcul şi de conducerea Primăriei.

Nici situaţia digurilor nu a  fost trecută cu vederea de Primăria Galaţi. Aici însă problema este mult mai complicată. Situaţia digurilor nu ţine de plan local, bugetul pentru astfel de situaţii fiind stabilit direct de Guvern. Aşa că, sperăm ca în bugetul din 2013, Guvernul României să ţină cont şi de digurile de pe Dunăre şi Prut.

Citit 1188 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2012 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.