Chioşcurile din Micro 39 nu se vor transforma în clădiri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Chioşcurile din Micro 39 nu se vor transforma în clădiri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi proprietari de chioşcuri de pe Aleea Comerţului din Mico 39 vor să lărgească spaţiul pietonal. Oamenii spun că, dacă Primăria le-ar aproba planurile urbanistice de detaliu întocmite, ar realiza lucrarea cu bani proprii şi şi-ar transforma chioşcurile într-o structură unitară, care să arate mult mai bine. Ar fi mulţumiţi, în acest fel, şi trecătorii care nu s-ar mai îngrămădi pe aleea murdară, şi patronii, dar şi clienţii acestora. Primăria spune însă că un asemenea proiect nu este tocmai uşor de demarat.

„Am investi, ca să fie mai bine!”

Ion Ioniţă are 61 de ani şi este unul dintre proprietarii de chioşcuri din zonă. „Noi vrem să mutăm toate cele 13 chioşcuri ale noastre în spate, ca să lărgim aleea şi să creăm un spaţiul comercial unitar şi civilizat. Suntem oameni serioşi, am creat locuri de muncă pentru circa 40 de persoane şi nu vrem decât să construim un spaţiu mai frumos. Ceea ce am cerut de la Primărie este aprobarea să facem aceste lucrări, pentru că banii necesari îi vom investi noi”, ne spune Ion Ioniţă. Patronii micilor afaceri spun că au depus deja, la Primărie, două planuri urbanistice de detaliu (PUD), dar că nu au primit încă nici un răspuns.

Evident, în cazul în care municipalitatea ar fi de acord să îi lase pe patroni să investească în zonă, aceştia din urmă şi-ar dori un contract de închiriere sau concesiune pe termen îndelungat, redactat în aşa fel încât să justifice cheltuiala pe care au făcut-o pentru reamenajarea zonei.

Proprietarii ar putea construi. Chiriaşii nu

Cel puţin deocamdată, iniţiativa patronilor de pe Aleea Comerţului are şanse mici de izbândă, potrivit Primăriei. „Aceste planuri urbanistice detaliu ar putea fi luate în considerare pentru realizare în condiţiile în care cei care le-au depus şi le-ar fi bazat pe un act de proprietate asupra terenului. În lipsa actului de proprietate, nu se poate lucra”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Iniţial, Aleea Comerţului a fost un spaţiu exclusiv pietonal. Cu ani în urmă, Primăria a dat aprobare pentru plasarea, în zonă, a unor tarabe, pe spaţiul aferent suprafeţei cu verdeaţă. Ulterior, suprafeţele pe care se aflau tarabe au fost betonate şi au apărut chioşcurile. Acum, proprietarii vor să transforme chioşcurile în mici clădiri. Pe termen scurt, toţi ar avea de câştigat de pe urma unei astfel de măsuri. Pe termen lung, însă, trebuie să ţinem cont că zona respectivă este destinată traficului pietonal, nu comerţului.

Citit 2561 ori Ultima modificare Luni, 03 Septembrie 2012 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.