La taxe înainte, la asfaltare înapoi: Strada uitată, cârpită "din prietenie"

La taxe înainte, la asfaltare înapoi: Strada uitată, cârpită "din prietenie"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 2010, SC Proiect S.A. a primit la pachet, de la Primărie, proiectarea pentru asfaltarea străzilor Bourului, Brateşului, Bucureştii Noi, Lozoveni, Gării şi Theodor Neculuţă. Toate bune şi frumoase, numai că au uitat că Bourului mai are un cot de stradă. Astfel, proiectanţii au gândit strada numai până unde au vrut, pe alese. „Proiectul este făcut de la casa cu numărul 10, celelalte case, până la 10, au fost uitate. Ni s-a spus că noi nu figurăm pe strada asta, dar când e vorba de plătit taxe figurăm aici”, a declarat Rădiţa Miron, proprietara uneia dintre casele de pe strada uitată. Uitaţi de proiectanţi, locatarii se plâng că nici măcar salvarea nu poate intra până la ei. La fiecare ploaie, pământul se înmoaie şi se formează o mocirlă în care cu greu poţi intra şi cu şi mai multă durere de cap poţi ieşi. „Salvările nu pot ajunge până aici, s-ar împotmoli. Trebuie să vină cu targa să ne ducă până la maşină”, a mai completat locatara.

Strada terminată „pe prietenie”

Cum capătul de stradă nu a fost prins în proiect, angajaţii Primăriei nu pot spune decât că Tancrad, firma care operează lucrările de asfaltare, va termina cotul de stradă din materialele care rămân. „Aşa se făceau atunci proiectele. Din câte ştiu, acolo nu este nici canalizare. Se asfaltează fără să existe canalizare. Constructorul va termina de asfaltat strada pe cheltuiala lui. Va fi asfaltată pe prietenie, din ce rămâne. Vom analiza situaţia, dacă e de luat vreo măsură. Cert este că nu se vor mai face proiectele ca până acum, vom avea grijă să nu mai repetăm greşelile”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache. Potrivit acestuia, costul la care se ridică lucrările de asfaltare a tuturor celor şase străzi ajunge la 5.460.000 de lei. Bani care cu siguranţă ar fi fost de ajuns şi pentru cei câţiva metri de stradă omişi.

Uitaţi a doua oară

Familiile de pe strada Bourului pare a fi predestinate să fie lăsate uitării. „Nici la apă nu am figurat. Şi când ne-au tras apa, tot la fel au spus. A trebuit să facem scandal ca să aducă apa până aici”, a mai spus Rădiţa Miron.

Citit 1224 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2012 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.