Primăria Galaţi investeşte într-un apartament de lux pentru funcţionarii săi

Primăria Galaţi investeşte într-un apartament de lux pentru funcţionarii săi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipalitatea va investi 82.563,68 de lei pentru transformarea unui apartament degradat de la blocul A 8 în locuinţă de serviciu


Primăria municipiului Galaţi va avea, în sfârşit, o locuinţă de serviciu pentru cazarea personalului din aparatul de specialitate al primarului. Decizia a fost luată de aleşii locali după ce actuala administraţie a descoperit că în fondul de locuinţe al Galaţiului nu există nici măcar o garsonieră cu titlul de locuinţă de serviciu. Şi raportând această realitate la numeroasele solicitări de atribuire a unei locuinţe nu rezultă decât imposibilitatea atragerii sau menţinerii în activitate a personalului de specialitate. Aşa că, prin votul Consiliului Local, apartamentul nr. 30 din blocul A8, strada Traian nr. 97, rămas liber prin evacuarea fostului chiriaş, a fost transformat în locuinţă de serviciu. Potrivit legii, el este destinat funcţionarilor publici, angajaţilor Primăriei, contractul de închiriere fiind accesoriu la contractul individual de muncă/raportul de serviciu.

Lucrări de peste 18.000 de euro

Pentru că apartamentul este degradat, aleşii locali au hotărât că are nevoie de reparaţii capitale. În următoarele două luni se vor reface tencuielile afectate la pereţi şi tavane şi pardoselile, se vor înlocui uşile interioare uzate, tâmplăria exterioară din lemn termopane, vor fi închise balcoanele şi se vor înlocui obiectele sanitare sparte sau fisurate, cu obiecte sanitare noi. Se va realiza contorizarea individuală a consumurilor de apă rece şi caldă, se vor reface instalaţiile interioare de iluminat şi prize, instalaţia interioară de încălzire şi finisajele interioare. Valoarea totală a lucrărilor care vor dura două luni se ridică la 82.563,68 de lei, inclusiv TVA.

Ca să nu vă faceţi griji că stocul şi aşa total insuficient de locuinţe al Primăriei s-a diminuat, aflaţi că municipalitatea va prelua un apartament în cartierul Micro 19, în blocul O6, la etajul zece. Acesta a funcţionat până acum ca sediul al Oficiului Judeţean Galaţi al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, care şi-a achizitionat un nou imobil şi nu mai are nevoie de el. Imobilul este compus din doua camere, baie, bucătărie şi dependinţe cu o suprafaţă utilă de 43,73 mp şi va deveni locuinţă socială.

Citit 2486 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2012 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.