Brăileni „made” in Galaţi: Cadar interlopu’ şi Necula afaceristu’

Brăileni „made” in Galaţi: Cadar interlopu’ şi Necula afaceristu’
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din categoria gălăţenilor care candidează la alegerile parlamentare de anul acesta şi au de apărat mai mult decât valorile democraţiei face parte şi George Gabriel Cadar. El ar putea lejer să-şi aleagă un slogan de genul „hai să fugim la Brăila să candidăm, poate nu ştie nimeni cine suntem”.

Gabriel Cadar este fiul fostului consilier judeţean PDL Mircea Cadar, patronul clubului Havana, de pe centura Galaţiului, şi fratele lui Dan Cadar, cel care a făcut vâlvă în toată ţara pentru că, astă vară, şi-a ucis în bătaie iubita (elevă în clasa a XI-a!). "Fiul cuminte" al lui Mircea Cadar va încerca să îi ia faţa la alegeri lui Mihai Tudose şi să câştige un loc în Camera Deputaţilor pe Colegiul 4 al Brăilei, din partea PP-DD. Nu de alta, dar are de apărat un frate ajuns în ghearele justiţiei.

„Cadindatul” PP-DD-ului este văzut de colegii săi de partid ca „un prosper om de afaceri şi un specialist în economie şi drept”. Însă se pare că Sorin Ovidiu Bălan, preşedinte PP-DD Brăila şi specialist în a divulga crimele atroce la tv, ar fi declarat recent că nu ştia, când l-a avansat în lupta pentru Parlament, nici despre asasinatul comis de Dan Cadar, dar nici despre legătura familiei cu lumea interlopă din Galaţi.

Marius Necula are destule de apărat încât să vrea să îşi păstreze funcţia de senator, fie şi la Brăila. Face orice să rămână în Parlament, pe uşa din dos, pe uşa laterală, numai să se strecoare. E controversat. Şi nu de azi de ieri. În 2010, senatorul Necula era acuzat de către soţia medicului său curant că a furat un brevet de invenţie denumit “Instalaţie pentru obţinerea şi studiul metalelor pure”, pentru accesarea unor fonduri europene.

Potrivit ultimelor declaraţii de avere şi interese ale lui Marius Necula, acesta nu mai are (doar pur teoretic, evident) nicio legătură nici cu Atlas, nici cu Data Consult. Ultima oară când se vede vreo urmă în declaraţiile lui de avere despre firmele Atlas sau Data Consult este în 2009, când lua 194.704 de lei pentru serviciul de consilier al Firmei Atlas, firmă de la care a primit la un moment dat şi un BMW. Oricum, acum nu se mai plimbă cu maşina de la Atlas, se plimbă cu o maşină primită de la Fundaţia Milenium. Şi pe firma Data Consult, societate la care apărea până în 2009 ca asociat unic, îşi făcuse cadou, la un moment dat, un BMW.

Acum, firma Atlas, firmă cu acţionar majoritar Data Consult, care la rândul ei, în acte, este deţinută de Georgeta Necula, mama senatorului, încearcă să pună mâna pe contractul 20 de milioane de euro pentru extinderea staţiei de epurare Galaţi. Atlas lucrează împreună cu ICMRS-ul şi la un pachet de străzi din sud-estul oraşului ce implică reabilitarea, extinderea reţelelor de apă şi de canalizare, asfaltarea străzilor şi refacerea trotuarelor, dar şi la centura Tecuciului.

Lucrările sunt multe, posibilităţile de afaceri, nenumărate, aşa că, după ce gălăţenii l-au renegat, Marius Necula încearcă acum să fie senator de Brăila, pentru a-şi păstra măcar cât de cât influenţa în zona banilor publici.

Citit 4588 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2012 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.