Vicepreşedintele PD-L Galaţi, Marius Necula, solicită „deschidere” din partea PSD

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi, la Bucureşti, este la Putere, la Galaţi, PD-L „nu e foarte fericit”, a punctat, destul de nemulţumit, vicepreşedintele democrat-liberal, Marius Necula.

Situaţia inacceptabilă din punctul său de vedere va fi tranşată în cursul acestei săptămâni, când cinci reprezentanţi „la vârf” ai PD-L Galaţi se vor întâlni cu omologii lor din PSD Galaţi.

„Îmi pierd puterile pe drum”, a comentat Marius Necula situaţia de fapt. „Nu este o situaţie normală. La Bucureşti suntem în alianţă cu PSD, dar când ajungem la Galaţi, când vorbim de Primărie sau de Consiliul Judeţean, intrăm în opoziţie.

Eu înţeleg că PSD are probleme cu PC, dar să le rezolve în interior, nu să lase să se răsfrângă asupra alianţei cu PD-L. De pildă, la nivel naţional există consultare în privinţa programului comun de guvernare, dar la nivel local, o astfel de consultare este inexistentă”.

Necula s-a referit, punctual, la deciziile primarului privind reducerea cu 30 a numărului de angajaţi din Primărie.

„Nu ne-a întrebat nimeni şi pe noi ce părere avem. Poate trebuia să se reducă 35, poate 40 de oameni. Poate că ar trebui să ştim veniturile directorilor, şi nu salariile lor, pentru că în caz contrar, iar ne vom pomeni cu un proiect de buget ireal şi o execuţie bugetară catastrofală, aşteptând apoi ajutor doar din partea Guvernului”, şi-a argumentat Marius Necula declaraţiile.

Şi în cazul Consiliului Judeţean s-au dat exemple: cum consilierii PD-L au propus renunţarea la o investiţie în valoare de 8,5 miliarde lei vechi pentru Şcoala nr. 2 din Ţiglina I, propunere care însă, în comisie nu a fost votată, dar care, graţie intervenţiei lui Eugen Chebac, care „este mai maleabil, mai deschis”, a fost retrasă din şedinţa CJ…

Nu numirile sunt importante, ci legalizarea lor!

Deşi zvonurile ultimelor săptămâni arată clar nerăbdarea democrat-liberalilor de a-şi numi oameni în posturile de viceprimar şi vicepreşedinte CJ, Marius Necula spune că „nu este important neapărat să ne numim noi oamenii în posturile de decizie, ci vrem deschidere şi colaborare”.

Declaraţie puţin ciudată, având în vedere că democrat-liberalul a vorbit în aceeaşi conferinţă de presă (de astă dată în calitate de senator) de necesitatea adoptării unei legi care să permită schimbarea politică (asumată) a şefilor instituţiilor publice deconcentrate. 

„În prezent, la Senat se află în discuţie modificarea statutului funcţionarului public. Există o dezbatere vizavi de transformarea modalităţii prin care directorii şi adjuncţii serviciilor deconcentrate pot fi schimbaţi din funcţii.

Ştiţi foarte bine că eu am militat şi înainte de a deveni senator vizavi de a stopa, la urma, urmei, acest tip de minciună,. Discutam de profesionişti, când, de fapt, în spate erau schimbări politice.

Şi mi se pare normal, în momentul în care vine un guvern să poată să-şi facă munca în teritoriu cu oameni care sunt aderă la o anumită culoare politică. Nu poţi să fii PD-L şi să lucrezi cu cineva care te-a înjurat în campanie”, a declarat Marius Necula, precizând că proiectul de lege va fi rediscutat marţi după-amiază, în comisiile senatoriale.

Citit 1838 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.