Vox populi: Mărul ratat, mărul visat
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Vox populi: Mărul ratat, mărul visat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul european de încurajare a consumului de fructe în şcoli a demarat de câţiva ani, cu toate acestea, la Galaţi el a întârziat să producă efecte. Şi, mai mult, când în sfârşit autorităţile au făcut primul pas pentru a aduce merele elevilor, procedura a început abia la începutul semestrului al doilea. Ce părere aveţi despre lentoarea cu care autorităţile judeţene fac eforturi să aducă fructele pe băncile elevilor?

Mărioara Saulea, 64 de ani: „Nu-i normal, atâta timp cât sunt bani europeni, să nu se folosească şi să nu aducă fructele în şcoală. În special pentru viitorul ţării noastre şi pentru copii ar fi trebuit să încerce să aplice proiectul. E vorba de sănătatea copiilor. E păcat că au început procedurile abia semestrul acesta. Ar fi trebuit să se mişte mai repede. Mai ales că au pretenţia că ne reprezintă comunitatea şi, până la urmă, fac şi ei parte din ea. Ar fi trebuit să îşi dea interesul mai mult”.

P.M. 38 de ani: „Nu ştiu de ce nu au putut până acum. Probabil ar fi trebuit mai multă implicare din partea lor. Ei, şi dacă şi anul acesta se mişcă greu… Este binevenit întotdeauna un fruct”.

Ovidiu Lipşa, 15 ani: „Eu sunt în clasa a IX-a. Am beneficiat de programul „corn şi lapte” şi a fost binevenit. Este un program bun. Mi-au fost de folos alimentele. Şi mi se pare bună şi ideea cu mărul”.

G.G., 45 de ani: „Nu ştiu care sunt motivele pentru care nu au reuşit să aducă până acum programul la Galaţi, dar ideea programului este bună. Fructul este un aliment sănătos pentru copii, pentru dezvoltarea lor. Era în regulă şi ideea cornului şi laptelui. Nu ştiu dacă se mai dau cornul şi laptele, dar ştiu că au fost nişte probleme cu viermii, că ar fi ajuns la elevi expirate. Sunt atâtea care merg prost încât nu ne mai miră nimic. Suntem deficitari la nivel de ţară, la cultură, sănătate şi învăţământ, nu mai spun de alimentaţie. În primul trebuie să ne învăţăm copiii să mănânce sănătos. Ar trebui să facă tot posibilul să ajungă fructele în şcoală. Eu susţin din tot sufletul. Dacă e nevoie de semnături, eu sunt pentru”.

Citit 866 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2013 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.