Hotărâre definitivă a instanţei supreme: Deputatul PSD Aurel Nechita, declarat incompatibil

Hotărâre definitivă a instanţei supreme: Deputatul PSD Aurel Nechita, declarat incompatibil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PSD Aurel Nechita a fost declarat incompatibil după ce raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate a rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În perioada 12.05.2005 - 19.12.2008, Aurel Nechita a exercitat, simultan, atât funcţia de deputat în Parlamentul Românei, cât şi funcţia de decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, încălcând, astfel, prevederile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, precizează ANI, într-un comunicat. Acesta este primul parlamentar din actuala legislaţie găsit în stare de incompatibilitate. Nechita nu va mai avea voie să deţină o funcţie publică timp de trei ani. Parlamentarii ar urma să ia act de starea sa de incompatibilitate şi să îl revoce din funcţie.

Citit 4250 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 19:07

16 comentarii

 • postat de Felix si otilia
  Joi, 14 Februarie 2013 17:56
  Domnilor doctori,
  Poate observati reactia oamenilor,Nu sunteti cu nimic mai presus decat sentimentele lor asa ca :

  Comportati-va civilizat,omeneste si mai cu suflet fata de necazurile lor,si cand spun asta ma refer si la atentii
  N-am vazut doctor sarac ci dimpotriva!
  0
  0
  Raportează
 • postat de basil
  Miercuri, 13 Februarie 2013 04:38
  Rog Dr. stomatolog sa efectueze o liposuctie in zona gusa Dr. Nechita.Operatia va fi achitata din fondurile psd cu asistenta cj pentru amortire.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru anonima
  Miercuri, 13 Februarie 2013 00:06
  Pentru...anonima ! ! Cum iti permiti sa jignesti pe toata lumea ca suntem analfabeti? Asa sunteti voi cei din medicina...la teorie f.buni...insa practica va omoara !! Cred ca esti cineva din breasla lui de-l aperi asa ! Esti cumva amanta ?? sau cine ?? vreo fosta studenta care e doctor acum...si a trecut prin patul lui ?? Nesimtire..aroganta...spagangii....oameni care vin sanatosi si pleaca in sicrie...numai in provincie o sa gasesti,la acesti doctori f.buni la teorie....pregatiti de acest tovaras f.bun exemplu de familist ..de politician si de corupt ! Ar trebui sa-ti ceri scuze ! Nu te jignesc desi ar trebui s-o fac !
  0
  0
  Raportează
 • postat de anonima
  Marți, 12 Februarie 2013 22:29
  ce lume rautacioasa....sa stiti ca a scos medici f buni care fac rezidentiatul atat in tara ( Bucuresti, Iasi, Cluj etc) cat si in stainatate ( Franta, Germania). a facut foarte multe pentru orasul nostru....si acum se trezesc toti analfabetii...precum doamna care a stat cu copilul la usa 2 h care "sa" speriat.....s-a gasit cine sa judece....
  .....cu tot respectul, Domnule Decan !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ANDREI NAZARE
  Marți, 12 Februarie 2013 20:29
  O serie intreaga de ,,comentatori,, cel mult insipizi au viziuni despre un om care a facut atatea pt. oras.si chiar daca nu toti absolventii de Galati sunt neurochirurgi au avut sansa de a ajunge medici.Doctorul Nechita e un OM ,inainte de toate
  0
  0
  Raportează
 • postat de xxel
  Marți, 12 Februarie 2013 18:31
  DA DA .Pară mălăiață în gura lui nătăfleață .
  0
  0
  Raportează
 • postat de basil
  Marți, 12 Februarie 2013 17:30
  Felicitari pentru fotografie ! Este magnifica...
  0
  0
  Raportează
 • postat de lanza
  Marți, 12 Februarie 2013 16:37
  Am stat 3 ore la usa nemernicului asta cu copilul de 2ani la spitalul de copii , copilul sa speriat cand a incercat sa o consulte si a spus ca daca mai plange sa ies afara cu ea .Am avut noroc de asistenta care la rugat sa o consulte ca o calmeaza ea,un ordinar de 2 lei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cineva
  Marți, 12 Februarie 2013 16:23
  Ha-ha! Inceputul sfarsitului? Ai fost mare barosan si ai ajuns un partz! Afara din spital, jigodie! Mor oamenii de pe urma ta, scarbosule!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetateanul H
  Marți, 12 Februarie 2013 13:27
  Pentru un student.....cred ca are .....dar cu limba ! ! ! Halal educatie si exemplu da la varsta lui ,nu mai spun ca in domeniul medicinei e un geniu ( in sensul rau al cuvantului ) .Vezi in Galati de fel de doctori iese de pa mana lui si a celuilalt geniu ( Bacalbasa) . Cica e o zicala....cel mai bun doctor din Galati....e trenul spre Bucuresti !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Medicina
  Marți, 12 Februarie 2013 09:36
  Ne stricati ziua cu poza acestui nemernic....
  Mai bine s-ar desfiinta panarama asta de facultate de medicina. Caci, cu asa "profesori emeriti", va dati seama ce bombe de medici vor iesi dupa 6 ani de scoala...
  0
  0
  Raportează
 • postat de student
  Marți, 12 Februarie 2013 07:26
  Nu l da nimeni afara din parlament, o sa vedeti! Este sustinut de Nica, Bacalbasa, o sa vedeti ca va ramane parlamentar, si calca justitia in picioare; Ati vazut drac mort si pe Nechita dat afara din parlament? Asta va muri parlamentar impreuna cu toate functiile posiblie din Romania, cat despre gagici are multe pentru ca are cu ce;
  Sic
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 12 Februarie 2013 00:56
  România va primi peste 300 milioane euro din partea Norvegiei şi a statelor SEE

  România va primi, până în 2016, suma de 306 milioane de euro sub formă de asistenţă financiară nerambursabilă din partea Norvegiei şi a statelor Spaţiului Economic European (SEE), bani ce vor fi gestionaţi de Ministerul Fondurilor Europene, potrivit Ambasadei norvegiene la Bucureşti. Subiectul a fost discutat luni de ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Oystein Hovdkinn, şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

  Banii sunt destinaţi susţinerii programelor şi proiectelor în sectoare ca protecţia mediului, conservarea patrimoniului cultural, justiţie şi societate civilă. Aceste programe vor fi lansate în decursul acestui an iar administrarea acestor grantului a fost încredinţată Ministerului Fondurilor Europene, precizează sursa citată.

  ‘În timpul discuţiilor, ambasadorul Hovdkinn a menţionat rata mare de absorbţie de 85 la sută în perioada anterioară de finanţare, de până în 2011. Pentru acest interval, România a beneficiat de aproape 100 de milioane de euro în următoarele sectoare-cheie: protecţia mediului, producţie sustenabilă, sănătate şi îngrijirea copilului, patrimoniu cultural şi sectorul ONG. Oficialul norvegian a transmis mesajul beneficiarilor referitor la fondurile norvegiene, respectiv faptul că acestea au fost uşor de accesat şi utilizat şi flexibile’, menţionează Ambasada Norvegiei, într-un comunicat de presă.

  Teodorovici a declarat că intenţia autorităţilor române este de a lua toate măsurile pentru a accelera ritmul de implementare şi implicit de a majora rata de absorbţie în actuala perioadă de finanţare.

  De asemenea, ministrul Fondurilor Europene a subliniat că vor fi depuse eforturi pentru aprobarea, în cel mai scurt timp, a cadrului legal privind gestionarea financiară a fondurilor alocate prin cele două mecanisme pentru perioada de finanţare 2009-2014.

  Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European, trei state nonmembre ale Uniunii Europene – Norvegia, Islanda şi Liechtenstein – fac parte din Piaţa Internă Europeană şi contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE şi cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97 la sută din suma totală.

  Ar fi bune cateva milioane de euro pentru Conacul de la Ţigăneşti al poetului Costache Conachi sau Palatul Simion Gheorghiu din Galati. Acum sunt fonduri, oare este cineva tare prin Galatiul acesta ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 12 Februarie 2013 00:24
  Monica Macovei, cel mai activ raportor din Parlamentul European

  O statistica a Parlamentului European releva faptul ca europarlamentarul PDL Monica Macovei este cel mai activ din raportorii PE, cu 35 de rapoarte votate in 2012. Ea este urmata de europarlamentarul portughez Vital Moreira, cu 22 de rapoarte votate. In ceea ce priveste clasamentul raportorilor din Romania, Monica Macovei este urmata de eurodeputatul PSD Adriana Ticau, cu 2 rapoarte votate, scrie EurActiv.ro

  Clasamentul raportorilor la nivel de tara:

  1. MACOVEI Monica Luisa (grupul Partidului Popular European - PPE) - 35 rapoarte

  2. ŢICĂU Silvia-Adriana (grupul S&D) - 2 rapoarte

  3. WEBER Renate (grupul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa - ALDE ) - 1 raport

  3. BODU Sebastian Valentin (grupul PPE) - 1 raport

  3. PAŞCU Ioan Mircea (grupul S&D) - 1 raport

  3. WINKLER Iuliu (grupul PPE)- 1 raport

  3. TŐKÉS László (grupul PPE) - 1 raport

  3. VĂLEAN Adina-Ioana (grupul ALDE) - 1 raport

  9. BOŞTINARU Victor (grupul S&D) - 0

  9. CLIVETI Minodora (grupul S&D) - 0 / PE precizeaza ca Minodora Cliveti a devenit europarlamentar dupa inceputul sesiunii parlamentare.

  Despre ce rapoarte o fi vorba ? O fi ceva benefic din ele pentru Galati ? Poate aflam si noi galatenii...nu de alta dar acusica trebuie sa votam europarlamentarii...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jeg
  Luni, 11 Februarie 2013 22:52
  Cum adica ,asta care a divortat de nevasta-sa,si traieste acum cu o pitipoanca tanara si vivace,este incompatibil?Vai ce rusine.Hai ,bre fiti seriosi,mai ca nu imi vine sa cred,mai ales ca a fost votat de atata prostime.Poate daca il castrati,va veni mai repede in fata,mai ales ca omu, am inteles ca sufera si de inima.Jigodie ordinara,made USL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un pacient
  Luni, 11 Februarie 2013 20:46
  Are o gusa ca de porc ordinar !!!!!!!!! Iesi afara javra ordinara !!! Vino iar la facultate sa le dai lectii elevilor tai, cat de profesor esti in medicina si cum se ia spaga in spitale !!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.