Ce ştie tot satul şi nu ştie bărbatul: Soţia deputatului Pâslaru a câştigat un proces cu Primăria
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Ce ştie tot satul şi nu ştie bărbatul: Soţia deputatului Pâslaru a câştigat un proces cu Primăria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria trebuie să cheltuiască 2.227.431 de lei ca să consolideze versantul aferent imobilelor din strada Cuza, unde se află vila familiei deputatului Florin Pâslaru * Municipalitatea este forţată de sentinţa obţinută în instanţă de Valerica Pâslaru, soţia politicianului, care a dat Primăria în judecată şi a câştigat * Mai mult, conform sentinţei, Primăria îi datorează familiei Pâslaru 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere a executării lucrării care ar fi trebuit să fie gata în aprilie 2012!


Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pe anul 2013 pentru obiectivul de investiţii „Consolidare versant aferent imobilelor din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 62”. În anexa hotărârii se arată că taluzul de la limita de proprietate a imobilelor din strada Cuza nr. 62, Vadu Cărăbuş nr. 2 şi Dogăriei nr. 117 este proprietatea municipiului. „În zona proprietăţii din strada Cuza nr. 62, taluzul prezintă hrube şi este prăbuşit pe o lungime de circa 15 metri. Prin Sentinţa Civilă nr. 10.720 din 15 noiembrie 2011, emisă de Judecătoria Galaţi, Primăria a fost obligată să efectueze lucrări de consolidare a taluzului. În acest sens a fost elaborat un studiu de fezabilitate, prin care se propun lucrări de consolidare şi susţinere a taluzului, iar la final o scară de acces”, se arată în hotărâre. Valoarea totală a investiţiei care ar trebui realizată în 12 luni este de 2.227.431 de lei, de la bugetul local.

Prin lege, proprietarii şi deţinătorii de terenuri sunt obligaţi să asigure integritatea acestora, iar vecinii au tot dreptul să-şi ceară dreptatea în instanţă atunci când li se pune în pericol proprietatea. În acest caz, persoana care a dat în judecată Primăria şi a câştigat este Valerica Pâslaru, soţia deputatului PSD Florin Pâslaru!

Consiliul Local a scăpat

Potrivit documentelor judecătoreşti, Valerica Pâslaru a dat în judecată nu numai Primăria, condusă atunci de şeful de partid al soţului ei, Dumitru Nicolae, ci şi Consiliul Local, numai că acesta a scăpat, judecătorii considerând că Legislativul nu are calitate procesuală. În sentinţa civilă se arată că proprietarii imobilelor din zona taluzului degradat au sesizat în repetate rânduri Primăria, dar fără rezultat. Specialistul desemnat de instanţă, regretata Margareta Bălan, a concluzionat că taluzul Primăriei chiar pune în pericol proprietatea reclamantei, adică a Valericăi Pâslaru. „Terenul, proprietatea Primăriei, pune în pericol siguranţa construcţiilor din vecinătate, astfel încât se impune admiterea acţiunii şi obligarea la consolidarea taluzului”, se arată în sentinţă. Instanţa a obligat Primăria municipiul Galaţi să efectueze lucrările de consolidare a taluzului până la data de 30 aprilie 2012. Şi, ca mijloc de constrângere a stabilit sancţiunea plăţii de daune cominatorii de 100 de lei pe zi de la data de 30 aprilie 2012 până la data realizării obligaţiei stabilite! Iată că suntem deja în martie 2013, mai e un pic şi se face anul, şi Primăria nici nu s-a apucat de treabă. În consecinţă, daunele în bani tot curg! Potrivit informaţiilor de pe rolul instanţei, primarul Marius Stan a făcut contestaţie la executarea sentinţei, dar a pierdut, fix în februarie 2013. Deci n-are de ales şi va trebui să se apuce de treabă!

Contactat telefonic, deputatul Florin Pâslaru s-a arătat surprins, dar bucuros de hotărârea Consiliului Local. Deputatul a spus că nu ştia despre acţiunea în instanţă a soţiei şi ne-a declarat că nu a încasat nici un ban de la Primărie, cu titlu de daune cominatorii. Ne-a spus însă că o să-l sune pe Marius Stan să-i mulţumească! Are şi motive! Doar i se salvează atât vila, cât şi versantul aflat, nu-i aşa, în colegiul pe care îl păstoreşte ca parlamentar.

   

Citit 3871 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.