Containere subterane vs. pubele din plastic

Containere subterane vs. pubele din plastic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sistemul integrat de management al deşeurilor prevede în proiect şi amplasarea unor containere din beton, subterane, pentru colectarea selectivă. Direcţia Tehnică a Primăriei Galaţi deja a fixat punctele de instalare a containerelor şi a început amplasarea. Ţinând cont de faptul că pubelele şi igoo-urile din plastic au fost incendiate în repetate rânduri, iar hoţii de materiale plastice şi hârtie le zdrobesc pur şi simplu în goana lor de a face un ban în plus, am întrebat gălăţenii ce părere au despre noile containere, care vor funcţiona concomitent cu cele vechi, şi dacă nu cumva ar fi mai bine să existe numai astfel de pubele subterane. Iată ce ne-au zis gălăţenii:

Mădălina Panaite, 26 de ani: „Mă ia prin surprindere ideea - containere din beton subterane. Nu mai sunt incinerabile şi nici nu pot fi sparte. E curios modul cum se va face golirea acestor containere. Cred că este o idee bună”.

Ileana Lupe, 73 de ani: „Pubelele din plastic de colectare selectivă nu numai că sunt sparte şi furate, dar sunt şi incendiate. Ni s-a făcut şi teamă când am văzut că li s-a dat foc lângă bloc. Cred că este o idee bună cea a containerelor din beton, cu siguranţă ele nu vor mai fi atât de uşor de furat şi mai ales de incendiat”.

Victor Lupe, 51 de ani: „Acum mă gândesc cum evacuează gunoiul, mai ales că sunt şi subterane, dar bănuiesc că este un sistem bine pus la punct. Că au o supapă, un dispozitiv care se ridică. Poate există un sistem de pompe prin care trag gunoiul”.

Cornelia Popa, 50 de ani: „Da, este bună ideea containerelor subterane, dar nu ştiu cum vor scoate gunoiul. Sunt curioasă. Sper că va fi mai curat cu aceste pubele din beton decât cu cele din plastic, pe lângă care mereu sunt gunoaie. Fiind din beton bănuiesc că este imposibil să ridice hoţii capacele şi să facă şi mai multă mizerie în jur”

Citit 1783 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2013 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.