Absurd de Galaţi - Primărie cu calificare la locul de muncă

Absurd de Galaţi - Primărie cu calificare la locul de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! În vreme ce Primăria dă în clocot cu dispoziţii de eliberare din funcţii, opţiuni de foşti directori şi posturi vacante ce vor fi scoase la concurs, ies la iveală tot felul de minuni întreţinute în vechea organigramă a administraţiei locale.
După cum am aflat pe surse ori pe şleau, unii funcţionari din Primărie nu se vor mai regăsi în funcţia deţinută anterior (de conducere), dar au fost repartizaţi în alte structuri în care au primit o a doua şansă. Motivul? Calificarea lor profesională era cu totul alta, nepotrivită pentru postul în care activaseră. De exemplu erau jurişti sau absolvenţi de administraţie puşi să lucreze pe domenii tehnice, chiar dacă pregătirea lor nu era pe măsură! Oricât s-au străduit, desigur, cei care au făcut-o, calificarea la locul de muncă nu merge, iar lipsa experienţei într-un domeniu tehnic, ingineresc ori de proiectare nu poate fi compensată cu o superpregătire juridică ori administrativă! Aşa se explică de ce proiectele de dezvoltare, unele pe fonduri europene, ale oraşului gemeau de greşeli şi au trebuit corectate din mers. Noua Primărie este ferm hotărâtă să nu mai facă precum vechea administraţie, care a experimentat ani buni „calificarea la locul de muncă”. Absurd, dar adevărat. Rămâne să vedem cât de calificaţi vor fi cei care vor ajunge la cârma direcţiilor din Primărie!

Citit 2242 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 18:01

6 comentarii

 • postat de doru
  Vineri, 29 Martie 2013 07:19
  @ hai la vot
  Viata Libera galbena-maronie
  0
  0
  Raportează
 • postat de Hai la vot
  Joi, 28 Martie 2013 17:25
  Inteleg ca odata cu noul patronat, Viata Libera, fost Noua, si-a schimbat tricoul rosu cu cel galben, dar atata implicare si interes pentru orice "fas" tras de Primarie, rar mi-a fost dat sa mai vad. Oare cand se plantau politic directorii, cand se schimbau terenurile prin CL, cand plimbarile prin Europa erau la ordinea zilei, in schimb de experienta bine inteles, in haita, pe bani publici, atunci de ce nu ati avut curajul si lichid in instalatie sa faceti pe curajosii ?
  Nu mai pot amaratii acestui oras de faprul ca un director ajunge pe scaun de sef de compartiment. Ce stire de senzatie !!! Ce bine si frumos va arata Galatiul ca niste directori si sefi au coborat o treapta mai jos. Poate veti veghea cu tot atata interes si la, eventualele viitoare, concursuri pentru scaunele vacante. Toate lucrurile de care scrieti acum au existat si in mandatele trecute, erau la ordinea zilei, in schimb prin paginile voastre de ziar era liniste si se aduceau osanale conducatorilor mult iubiti de pe plan local.
  Viata Libera Galbena ati devenit...
  0
  0
  Raportează
 • postat de dinu
  Joi, 28 Martie 2013 13:48
  ,,Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! În vreme ce Primăria dă în clocot cu dispoziţii de eliberare din funcţii, opţiuni de foşti directori şi posturi vacante ce vor fi scoase la concurs, ies la iveală tot felul de minuni întreţinute în vechea organigramă a administraţiei locale."

  e ceva gresit aici cu credeti..........,, posturi vacante ce vor fi scoase la concurs".... in primarie concursurile sunt la misto...sa folosesc asa un cuvant frumos...vor veni oameni de la partid.... competenti desigur...doar nu au patut din usa in usa in campanie...sau au imbracat haina galbena,rosi sau albastra pentru defilare prin oras...
  0
  0
  Raportează
 • postat de xxx
  Joi, 28 Martie 2013 10:28
  cel mai trist este ca sunt mult mai multi cei care obtin locuri cheie in conducere si nu au specializarea pe masura postului pe care-l ocupa. Nu se mai aplica " Omul potrivit la locul potrivit". Trist, dar adevarat caci totul se reflecta asupra noastra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristea
  Joi, 28 Martie 2013 10:18
  Incet incet vedem dezastrul care a caracterizat orasul nostru.Cu asemenea incompetenti era normal sa ajungem in groapa in care ne gasim.In Primarie si in Societatile Consiliului Local,majoritatea salariatilor au fost angajati pe baza de carnet de partid,pile si relatii,directori care se cred de neinlocuit,drept pentru care se impun masuri de imbunatatire urgenta a acestei situatii foarte grave.Va felicit domnule Primar Stan ca luati aceste masuri,bazati-va pe tineri capabili care vor veni cu solutii valoroase si care va vor sprijini in realizarea programului dv.,indepartati salariatii depasiti care traiesc din rutina si cu mentalitati invechite.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vuvu
  Joi, 28 Martie 2013 09:41
  Ar fi interesant cati ziaristi au facultatea de jurnalism. Asta asa, avand in vedere "capacitatile" care se dau mari formatori de opinie pe la VL.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.