Primăria continuă reparaţiile la ţevile de sub blocuri

Primăria continuă reparaţiile la ţevile de sub blocuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*   Reţelele s-au degradat înainte ca blocurile să fie cumpărate, este motivaţia prin care Executivul local îşi asumă cheltuielile de reparaţii *

„Pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirii populaţiei, pentru păstrarea rezistenţei şi stabilităţii blocurilor de locuinţe şi având în vedere că aceste reţele, în marea lor majoritate, s-au degradat înainte ca apartamentele să fi fost cumpărate, este necesar să intervenim cu reparaţii  la instalaţiile comune din subsolurile blocurilor şi în anul 2009”, s-a angajat primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae.

Primarul a precizat că terenul  pe care este amplasat municipiul Galaţi -  loess, o argilă galbenă macroporică, care se „strânge” de câteva ori atunci când se umezeşte, ducând la tasări - şi  creşterea umidităţii din sol prin ridicarea nivelului pânzei freatice, căderi pluvionare etc., „duce la scăderea parametrilor de rezistenţă şi creşterea deformabilităţii acestuia chiar sub sarcina geologică”, deci sub propria greutate a pământului, la care se adaugă şi greutatea clădirilor.

Primarul pune acum accent pe reducerea cantităţilor de apă care ajung în sol prin conducte sparte sau prea vechi, remarcând scurgerile din subsolurile tehnice ale blocurilor. Apă care duce la umezirea neuniformă a pământului sub construcţii şi în special la blocurile de locuinţe.

Acestea pot produce tasări diferenţiate la construcţie, deci afectează rezistenţa şi stabilitatea acestora, spune primarul, care ne dă şi un exemplu „elocvent” - cazul blocului C20 din cartierul Ţiglina I, care, din cauza tasărilor neuniforme, a suferit avarierea gravă a structurii de rezistenţă, fiind necesară consolidarea imediată. Prezenţa apelor menajere în subsolurile de bloc, ca urmare a degradării instalaţiilor, afectează şi sănătatea locatarilor, mai atrage atenţia edilul şef.

Reparaţiile la infrastructura de apă şi apă menajeră vor fi punctuale,  "numai în scopul eliminării pierderilor existente în momentul constatării", a mai precizat primarul Nicolae.

Explicaţie foto: Primarul Nicolae vrea să ne scape de o cheltuială incorectă: reparaţiile la stricăciunile produse înainte de cumpărarea blocurilor de către locatari

Citit 1350 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.