Inundaţiile, la stat şi la privat. Fiecare cu nisipul lui!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Inundaţiile, la stat şi la privat. Fiecare cu nisipul lui!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administratorii barurilor de pe Faleza Inferioară trebuie, ca în fiecare an, să se descurce de unii singuri atunci când creşte nivelul Dunării, iar apa mudară le inundă terasele. Dacă săptămâna trecută Dunărea nu trecerea prea mult de digurile de protecţie, zilele trecute uda binişor covorul de la Libertatea 2000. La câţiva metri distanţă, mai multe persoane pregătau saci de nisip cu care să pună la adăpost terasa SummerTime.

Primăria Galaţi are deja 20.000 de saci cu nisip, dar, potrivit purtătorului de cuvânt al municipalităţii, Mihai Costache, aceştia vor fi folosiţi doar atunci când se va impune, adică atunci când apa va creşte peste măsură, începând din zona Palatului Navigaţiei. Nu se pune problema că firmele care administrează terasele n-ar găsi bani sau forţă de muncă pentru a-şi împrejmui investiţiile cu nisip ambalat la saci.

Totuşi, dacă şi patronii sunt plătitori de taxe şi impozite, parcă ar trebui să se bucure de ceva mai mult sprijin atunci când sunt la un pas să fie luaţi de apă!

Citit 2019 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2013 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.