Migraţia politică a animat discuţiile de la Forumul Constituţional
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Migraţia politică a animat discuţiile de la Forumul Constituţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Victor Paul Dobre nu a pierdut ocazia de a critica PDL-ul


Ieri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, a avut loc întâlnirea Forumului Constituţional, la care au participat coordonatorul Forumului, Cristian Pârvulescu, secretarul Comisiei speciale de modificare a Constituţiei, Florin Iordache, dar şi vicepreşedintele Comisiei comune de elaborare a propunerii legislative de revizuire a Constiţiei, Bogdan Ciucă. La dezbatere s-au lipit deputaţii Florin Pâslaru, Mircea Toader, Victor Paul Dobre şi Lucreţia Roşca, primarul Marius Stan şi vicele Florin Popa, consilieri locali, membri de sindicat, reprezentanţi ai ONG-urilor şi decanul Facultăţii de Drept, prof. Florin Tudor.

S-a vorbit mult despre regionalizare şi importanţa acesteia pentru atragerea fondurilor structurale, însă punctele forte ale întâlnirii au fost contrele dintre Toader şi Dobre privind migraţia politicienilor de la un partid la altul. Atmosfera a fost destul de trenantă până când deputatul Victor Paul Dobre a simţit nevoia să îşi exprime "dragostea" faţă de PDL şi Mircea Toader.

Ţepuşe Dobre - Toader pe tema traseismului

Deputatul PDL Mircea Toader a adus în discuţie posibilitatea modificării Constituţiei cu un parlament unicameral, dar şi fixarea numărului de parlamentari la 300. Ceea ce a avut cel mai mult impact, se pare, cel puţin după reacţia liberalului Victor Paul Dobre, a fost pledoaria lui Toader pentru stoparea migraţiei politicienilor. „Chiar îl ascultam cu plăcere pe domnul Toader vorbind despre traseism. Un partid care a schimbat o majoritate utilizând traseismul ca armă politică, acum dă lecţii, dar, mă rog, tradiţia e veche. Au făcut-o şi alţii”, a declarat Victor Paul Dobre.

Schimbarea partidului, pierderea mandatului

Secretarul Comisiei speciale de modificare a Constituţiei, Florin Iordache, a întărit şi mai mult ideea interzicerii migraţiei politicei. Acesta a propus ca, odată ce un parlamentar îşi schimbă partidul, să îşi piardă şi mandatul. Acesta a mai punctat că trebuie depolitizată justiţia, iar numirea procurorilor nu trebuie lăsată în mâna ministrului, ci a CSM-ului.

Potrivit coordonatorului Forumului, Cristian Pârvulescu, toate propunerile de modificare din teritoriu vor fi sintetizate pentru întâlnirea de la Bucureşti cu Comisia de la Veneţia.

Citit 1341 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.