Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Ambasadorul Republicii Kazahstan la Bucureşti, Excelenţa Sa Talgat Kaliev, a fost prezent, ieri, la Galaţi, pentru a participa la inaugurarea Oficiului Consular Onorific al Republicii Kazahstan, destinat zonei de est a ţării. La eveniment au participat, printre alţii, Petru Lificiu, consulul onorific al Oficiului inaugurat la Galaţi, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, reprezentanţi ai administraţiei publice şi mediului de afaceri.
Oficiul Consular onorific al Republicii Kazahstan va avea rolul, printre altele, de a facilita colaborarea acestor judeţelor din Est cu Kazahstanul în plan economic, cultural şi educaţional. Ambasadorului Talgat Kaliev a ţinut să precizeze că Galaţiul „este mult mai frumos decât” capitala ţării, stârnind zâmbete în tabăra gălăţeană a oficialităţilor.

Colaborări bilaterale de 21 de ani

Aurelia Zmeu, secretar I în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi responsabil de colaborarea România-Kazahstan, a precizat că între cele două state există relaţii bilaterale de aproape 21 de ani. Acesta a precizat că "deschiderea unui consulat onorific reprezintă un indiciu asupra calităţii relaţiei dintre cele două state”.
Primarul Marius Stan şi-a exprimat speranţa ca inaugurarea oficiului consular onorific al Kazahstanului "să fie un început şi Galaţiul să devină un punct extrem de important pe harta UE”, în timp ce preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a observat că "se reia tradiţia interbelică a reprezentanţilor diplomatici în cel mai important port maritim românesc la Dunăre".
Republica Kazahstan are un potenţial economic semnificativ, în special graţie importantelor resurse de petrol şi gaze naturale.
Trebuie precizat că, spre deosebire de consulatele care se supun normelor diplomatice, consulatele onorifice nu îndeplinesc atribuţii care implică exercitarea autorităţii de stat şi au doar rolul de a stimula relaţiile bilaterale dintre mediile economice, politice, culturale dintre diverse ţări.

Citit 2688 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2013 20:43

5 comentarii

 • postat de Ion Vineri, 05 Iulie 2013 13:55 Link la comentariu
  0
  0

  Da ma, e clar ca a zis din politete, dar ce s-o dam atata cotita, nici Bucale nu e cine stie ce oras frumos. Are 2-3 artere in centru(banale si ele zic eu), daca te indepartezi de ele la 50 de metri ai stradute cu case vechi darapanate, iar daca o iei in orice directie la mai mult de 500 metri dai de blocuri ponosite ca pe la noi prin '40, doar ca-s cu 10 etaje.
  Putem compara orasul Galati cu Bucuresti poate la marime, nr de locuitori, locuri de munca, salarii, etc, dar la capitolul frumusete nu e nicio mare branza de diferenta!

  Raportează
 • postat de anisoara Vineri, 05 Iulie 2013 13:39 Link la comentariu
  0
  0

  oficialitatile au zambit! adica is ata de prosti incat nu si a dat seama ca acela din politete a zis ca i Galatiul mai frumos decat capitala?
  vai ce cretini ati pututu vota!

  Raportează
 • postat de Bacalbasa in blugi Vineri, 05 Iulie 2013 08:41 Link la comentariu
  0
  0

  Sa facem cheta sa-i cumparam lui Bacalbasa un costum nou. Saracu, a ramas in blugii cu care face piata.
  Patetic.

  Raportează
 • postat de Nume Vineri, 05 Iulie 2013 08:11 Link la comentariu
  0
  0

  Tovarasul Pintea ce treaba avea pe acolo ? Se ocupa de "sonorizare" ?

  Raportează
 • postat de adiilie Vineri, 05 Iulie 2013 06:43 Link la comentariu
  0
  0

  urata-i maimuta aia prost imbracata(bacalbas)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.