Consilier local declarat incompatibil de către ANI pentru că a făcut afaceri cu Primăria

Consilier local declarat incompatibil de către ANI pentru că a făcut afaceri cu Primăria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat-liberalul Ioan Haican, consilier local în comuna Cosmeşti din judeţul Galaţi, riscă să îşi piardă mandatul de ales şi să primească interdicţia de a mai candida pentru vreo funcţie publică timp de trei ani, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat în incompatibilitate.

Conform raportului ANI, „Haican Ioan s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local al comunei Cosmeşti, SC Divers Prest Com SRL, în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat, a furnizat diverse produse către Primăria Comunei Cosmeşti, conform facturilor emise, în sumă totală de 43.735,41 lei”.

Ion Tuchiluş, primarul comunei Cosmeşti, a refuzat să comenteze raportul inspectorilor de integritate, precizând că aşteaptă o adresă oficială din partea agenţiei în acest sens.

Ioan Haican ne-a declarat că va contesta în instanţă raportul ANI şi susţine că nu se află în incompatibilitate. Consilierul local ne-a declarat că a transmis deja inspectorilor de integritate punctul său de vedere în legătură cu acest subiect. „Nu am primit niciun raport. Am discutat cu o doamnă inspector din cadrul agenţiei şi i-am dat un punct de vedere. Eu deţin magazine şi depozite angro şi am puncte de lucru şi în Focşani, dar şi în Cosmeşti. Eu nu pot interzice Primăriei să cumpere de la mine. Legea nu interzice acest lucru. Am studiat foarte bine legea şi acolo se referă foarte clar la contracte. Eu nu am contract cu Primăria şi am emis facturi pentru că aşa este normal. Nu mi-a intrat niciun ban în buzunar”, ne-a declarat Ioan Haican.

Citit 3172 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2013 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.