Bătaie pentru buletin: Primăria dă vina pe gălăţeni pentru îmbulzeală

Bătaie pentru buletin: Primăria dă vina pe gălăţeni pentru îmbulzeală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 1.000 de acte sunt procesate, în medie, pe săptămână, de către angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Galaţi. Asta în sezonul rece, pentru că, pe timp de vară, prin mâna celor 16 angajaţi ai Serviciului trec şi 300 de acte pe zi.

„Este o lipsă de personal şi o lipsă de organizare înfiorătoare. Este supraaglomerat, nu aglomerat. Nu există civilizaţie. Toţi se împing şi înjură. Se fac liste, dar nu se respectă. Noi plătim taxe nu ca să se creeze această atmosferă dureroasă, ci pentru una civilizată”, ne-a spus unul dintre cititorii "Vieţii libere", domnul Cornel, care a venit la sediul redacţiei chiar de la buletine.

Primăria aruncă "pisica" în curtea oamenilor

Primăria, în subordinea căreia funcţionează  pune problema aglomeraţiei pe seama gălăţenilor care nu îşi schimbă buletinul la timp şi a celor care vin din străinătate ca să îşi schimbe buletinul în Galaţi. „Principalul motiv al aglomeraţiei nu este numărul de lucrători, ci faptul că foarte mulţi gălăţeni vin când au timp, chef sau când îşi aduc aminte şi nu când trebuie. Sunt mulţi care vin cu acte expirate de doi, trei, patru, nouă ani. Mai mult, important de ştiut pentru cei cu acte expirate de mult timp: motivarea că nu au avut unde să îşi schimbe actele nu ţine: se poate face şi la ambasade sau consulate, fără să aştepte ani după expirare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Cu toate că la Primărie nu au ajuns date că există deficit de personal la Serviciul de eliberare a actelor, informaţia a fost confirmată de Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor. Potrivit directoarei instituţiei, Ileana Schipor, la SPCLEP există un deficit de personal şi rămăsese ca primarul să rezolve această problemă.

Citit 6343 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2013 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.