Străzi gălăţene cu nume aiurea

Străzi gălăţene cu nume aiurea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local Galaţi a dat, prin două hotărâri de consiliu, două noi denumiri de alei. Este vorba despre Aleea Emil Racoviţă şi Aleea Sulfinei.

Amintim că personalităţi gălăţene de marcă îşi aşteaptă în continuare dacă nu bulevardul sau strada, măcar aleea! Regretatul istoric Paul Păltănea (foto) este una dintre aceste personalităţi. Cel care a scris Istoria Galaţiului n-a putut însă  scrie şi... viitorul urbei.

Nici fostul preşedinte al Consiliului Judeţului, Răsvan Angheluţă, de al cărui nume se leagă construcţiile de la Grădina Botanică şi proiectele de consolidare a Galaţiului, nu a dat numele nici măcar unei săli a complexului muzeal, necum  vreunei alei măcar, în preajma Grădinii Botanice, lângă Liceul „Emil Racoviţă” de exemplu, că tot am citat mai sus numele... 

Precizăm că Emil Racoviţă nu s-a născut la Galaţi. Şi nici... Sulfina, dacă ne gândim măcar la o persoană în viaţă, Sulfina Barbu.

În continuare, avem denumiri care nu înseamnă nimic, gen Fundătura Cuielor, Strada Frunzei sau chiar Strada Lupeni, chiar în centru! – denumire ce aminteşte de greva minerilor de la mina Lupeni, din 1929, la vreme de criză ca şi acum sau, cum se spunea la şcoală pe vremuri, înseamnă „lupta PCR împotriva regimului burghezo-moşieresc”...

Citit 1141 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.